Όσκαρ 2022: Ο Γουίλ Σμιθ κινδυνεύει να χάσει το χρυσό αγαλματάκι μετά το χαστούκι


 Όσκαρ 2022: Ο Γουίλ Σμιθ κινδυνεύει να χάσει το χρυσό αγαλματίδιο, μετά το πολύκροτο χαστούκι που έδωσε επί σκηνής στον Κρις Ροκ επειδή κορόιδεψε τη σύζυγό του

Ο Γουίλ Σμιθ μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο του Ά Ανδρικού ρόλου, μετά το χαστούκι που έδωσε επί σκηνής στον παρουσιαστή της τελετής Κρις Ροκ, λένε παράγοντες της βιομηχανίας

Ο Αμερικανός κωμικός που παρουσίαζε την τελετή έκανε ένα άκομψο αστείο για τη σύζυγο του Γουίλ Σμιθ Τζείντα Πίνκετ-Σμιθ, η οποία υποφέρει από αλωπεκία, με αποτέλεσμα ο Γουίλ Σμιθ να βγει εκτός εαυτού και να του επιτεθεί.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απένειμε τα βραβεία την Κυριακή (27/3) στο Dolby Theatre στο Λος Άντζελες, έχει αυστηρές οδηγίες στον κώδικα δεοντολογίας της. Πηγή του Χόλιγουντ είπε στη New Post μετά το περιστατικό: «Bασικά πρόκειται για επίθεση. Όλοι ήταν τόσο σοκαρισμένοι στο δωμάτιο, ήταν τόσο άβολα».

Ο σκηνοθέτης του Knocked Up, Τζον Άπατοου, άσκησε έντονη κριτική στον Σμιθ σε ένα tweet που έχει πλέον διαγραφεί: «Θα μπορούσε να τον είχε σκοτώσει. Αυτό είναι οργή και βία καθαρά εκτός ελέγχου. Έχουν ακούσει ένα εκατομμύριο αστεία για αυτούς τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Δεν είναι πρωτάρης στον κόσμο του Χόλιγουντ και της κωμωδίας. Έχασε το μυαλό του».

Η κωμικός Φόρτουν Φάιμστερ έγραψε στο Twitter: «Κάποια από το κοινό όξυνε τα πνεύματα την Παρασκευή το βράδυ κατά τη διάρκεια της εμφάνισης μου, προσπάθησε να πετάξει το ηχείο, άρχισε να χτυπά ανθρώπους που προσπαθούσαν να τη σταματήσουν και έσπρωξε έναν φύλακα. Είναι τρομακτικοί καιροί. Οπότε, όχι, δεν το βρίσκω διασκεδαστικό να δέχεται κάποιος επίθεση επί σκηνής».

Ο «οδικός χάρτης» της Ακαδημίας που κυκλοφόρησε το 2017 μετά το σκάνδαλο ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς που έπληξε τη βιομηχανία, τονίζει τη σημασία της «υπεράσπισης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικού περιβάλλοντος και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Όσον αφορά το νόμο, ο Σμιθ δεν θα υποστεί συνέπειες όπως όλα δείχνουν. Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες είπε στην Post σε ανακοίνωσή του ότι είναι ενήμερο για το περιστατικό. «Οι ερευνητικές οντότητες του LAPD γνωρίζουν ένα περιστατικό μεταξύ δύο ατόμων κατά τη διάρκεια του προγράμματος των βραβείων Όσκαρ», δήλωσε εκπρόσωπος.

«Το περιστατικό αφορούσε ένα άτομο που χαστουκίζει ένα άλλο. Το άτομο που εμπλέκεται αρνήθηκε να υποβάλει αναφορά στην αστυνομία. Εάν το εμπλεκόμενο μέρος επιθυμεί μια αστυνομική αναφορά σε μεταγενέστερη ημερομηνία, το LAPD θα είναι διαθέσιμο για να συμπληρώσει μια έκθεση έρευνας.»

tromaktiko.gr

Νεότερη Παλαιότερη