Κοινωνικό φαρμακείο Δήμου Θέρμου: Απολογισμός συνεργασίας με το GIVMED

 


Από τις 6/10/2020 μέχρι και σήμερα το Κοινωνικό φαρμακείο Δήμου Θέρμου συνεργάζεται ενεργά με το GIVMED ,τη μη κερδοσκοπική οργάνωση που εξασφαλίζει την πρόσβαση ευπαθών ομάδων σε φάρμακα και προϊόντα υγείας.

Έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο μεταξύ Κοινωνικών Φαρμακείων και άλλων Δομών Υγείας και Πρόνοιας(Γηροκομεία, Ψυχιατρικά Ιδρύματα, Εκκλησιαστικά Ιδρύματα) με σκοπό την οργανωμένη ανταλλαγή φαρμάκων προς όφελος καλύτερης διαχείρισης των φαρμάκων και εξυπηρέτησης ωφελουμένων.

Λίγα λόγια για το GIVMED

Το GIVMED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην άμεση πρόσβαση των ανθρώπων στα φάρμακα που χρειάζονται. Μέσω των δομών Υγείας & Πρόνοιας και του ειδικά σχεδιασμένου λογισμικού (MEDforNGOs) στηρίζει άπορους, ηλικιωμένους, πρόσφυγες και άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους. Από το 2016 μέχρι και σήμερα έχει βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση φαρμάκων αλλά και άλλων προϊόντων υγείας οπού ανέρχονται σε αξία άνω των 3.000.000 ευρώ. Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμου είναι ένα από τα 142 σημεία δωρεάς και συμμετέχει ενεργά στο δίκτυο GIVMED.

Αναλυτικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμου οι εξερχόμενες δωρεές ανέρχονται στο ποσό των 21.532 ευρώ (Η τιμή κάποιων προϊόντων δεν συνυπολογίζεται, λόγω έλλειψης δεδομένων)και εισερχομένων δωρεών ανέρχονται στο ποσό των 6.253 ευρώ (συνολική αξία προϊόντων κατά προσέγγιση από κοινωφελείς φορείς και φαρμακευτικές εταιρείες).

“Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να έχουν αποτέλεσμα. Όταν μάλιστα τα φάρμακα φτάνουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, χαιρόμαστε διπλά. Ευχαριστούμε θερμά το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμου για τη συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή του στο δίκτυο δωρεάς φαρμάκων”, αναφέρει η Νικολέτα Κουτσοθεοδωρή, υπεύθυνη Επικοινωνίας του GIVMED.

sinidisi.gr

Νεότερη Παλαιότερη