Απογραφή στον δήμο μας για να υπάρξει ελπίδα για το Θέρμο και ολόκληρη την περιοχή.



Το σλόγκαν της ΕΛΣΤΑΤ " Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το μέλλον γιατί

ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ" είναι όντως μια τεράστια αλήθεια . 

Μεγαλύτερη ανάλυση σχετικά με την ανάγκη απογραφής και μάλιστα στον δήμο μας είναι περιττή . 

Προγραμμάτισε βάση των διαδικασιών να το κάνεις πράξη!!! 

Το  thermo-portal.gr/ που ξεκινάει μια νέα δυναμική παρουσία με θέματα που αφορούν την προώθηση των συμφερόντων ΤΩΝ κατοίκων του δήμου μας αλλά και ολόκληρης 

της Αιτωλοακαρνανίας, θεωρεί ότι όχι μόνο ο καθένας ατομικά να  απογραφή στον δήμο θέρμου αλλά να κοινοποίηση και αυτήν εδώ την προτροπή σε όλους  αυτούς που αγαπούν την περιοχή μας και κατάγονται από αυτήν.


Κλείνοντας επαναλαμβάνουμε την επιτακτική ανάγκη απογραφής στο δήμο ΘΕΡΜΟΥ  με  τα όσα ανέφερε στην προσωπική του σελίδα ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας :

"Όλοι να απογραφούμε στο δήμο ΘΕΡΜΟΥ !Δίνουμε δύναμη στα χωριά μας -κάνουμε ΙΣΧΥΡΟ το δήμο μας !"


Εκ των υστέρων προσθέτουμε στα πιο πάνω και την ακόλουθη δημοσίευση που έκανε για το ίδιο θέμα ο Σύλλογος Αναληψιωτών Αιτωλοακαρνανίας στην σελίδα του.
                                                Α Π Ο Γ Ρ Α Φ Η
Ο Σύλλογος Αναληψιωτών, το Τοπικό Συμβούλιο , ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Κόφτρας «Η Μανανερού» και ο Πολιτστικός Σύλλογος Πούλιανης ξεκινούν μια κοινή προσπάθεια  για την ενίσχυση του χωριού και κατ’επέκταση του Δήμου στην απογραφή.
 ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ  ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ
  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 
 Σας κάνουμε γνωστό ότι ξεκίνησε η απογραφή πληθυσμού σ’ όλη την Ελλάδα, όπως γίνεται κάθε 10 χρόνια. Τώρα η απογραφή είναι διαφορετική δεν γίνεται σε μία μέρα όπως γινόταν παλαιότερα, αλλά γίνεται μέσα σε διάστημα δυο μηνών περίπου και μπορεί ο κάθε ένας  με κωδικούς που θα του δοθούν από τον απογραφέα της Κοινότητας του όπου διαμένει να κάνει αυτοαπογραφή. Σε κάποιους που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Αθήνα θα περάσει ο απογραφέας που είναι για την περιοχή του και θα του δώσει κωδικούς για αυτοαπογραφή, με τον κωδικό αυτόν δεν μπορεί να κάνει απογραφή για την Ανάληψη, για το χωριό μας είναι άλλη κωδικοί. Όποιος θέλει να κάνει μόνος του απογραφή (αυτοαπογραφή) με τους κωδικούς που θα πάρει απ’ τον αντίστοιχο απογραφέα γίνεται μέχρι 26/11/2021, μετά από την ημερομηνία αυτή γίνεται η απογραφή απ’ τον απογραφέα.  Σας τονίζουμε ότι το χωριό μας χρειάζεται ο Δήμος μας χρειάζεται. Εάν ο Δήμος μας στην απογραφή που θα γίνει δεν φτάσει τους 5.000 κατοίκους υπάρχει μεγάλο πρόβλημα να γίνει συνένωσή μας με το Δήμο Αγρινίου και τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι τις συνέπειες σε ένα τόσο μεγάλο Δήμο με τόσα προβλήματα.
Το χωριό μας χρειάζεται όλους του Αναληψιώτες, ειδικότερα τους συνταξιούχους που ως επιτοπλείστον μένουν τον ποιο πολύ καιρό στην Ανάληψη, αλλά όμως και όλους τους άλλους που μπορούν να απογραφούν στο χωριό μας.
Επίσης όποιος θέλει να κάνει απογραφή στην Ανάληψη και να τον απογράψει ο απογραφέας που είναι για το χωριό μας, μπορεί να τον απογράψει  κατόπιν συνεννοήσεως χωρίς την φυσική του παρουσία.
 Όποιος θέλει να απογραφή στην Ανάληψη μπορεί να επικοινωνήσει με κάποιο από τα μέλη των  Συλλόγων  μας ή τον υπεύθυνο τομεάρχη Γλαβά Σωτήρη τηλέφωνο 6946950562.         

                                      Ηλεκτρονική Αυτοαπογραφή:

·         Ένας Απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ παραδίδει στην κατοικία σας έναν κλειστό ανώνυμο φάκελο που περιέχει τον «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας.

·         Ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού σας, έχοντας τον  «Μοναδικό Κωδικό Απογραφής» και τον κωδικό του στο  TAXISnet μπορεί να επισκεφτεί την ψηφιακή πύλη www.gov.gr και να απογράψει την κατοικία και όλα τα μέλη του νοικοκυριού.

·         Εάν χρειαστείτε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά απευθείας με τον Απογραφέα στον οποίο έχει ανατεθεί η κατοικία σας στο τηλέφωνο που εσωκλείεται στον  φάκελο που σας έχει παραδοθεί ή στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ για την απογραφή στο 211-1212032.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά μέχρι και τις 26 Νοεμβρίου, θα απογραφούν από τον Απογραφέα της περιοχής τους με τη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης.

Όλα τα στοιχεία που συλλέγει η ΕΛΣΤΑΤ είναι απολύτως εμπιστευτικά και δεν διαβιβάζονται σε κανένα δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.

Συμμετέχουμε στην Απογραφή, Στηρίζουμε το μέλλον γιατί ΟΛΟΙ ΜΕΤΡΑΜΕ.

Περισσότερες Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ: www.statistics.gr 

thermo-portal.gr

Νεότερη Παλαιότερη