Δρυμώνας: Τοπική Κοινότητα Δήμου Θέρμου

 
Δρυμώνας

Στην Τοπική Κοινότητα Δρυμώνα συμπεριλαμβάνονται οι εξής οικισμοί:

1. Δρυμώνας
2. Κοσκινάς
3. Άνω Δρυμώνας
4. Αγία Τριάδα

Ο Δρυμώνας Τριχωνίδας βρίσκεται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας και σε απόσταση 15 km από το Θέρμο σε δεσπόζουσα θέση με υψόμετρο 900μ.

H ονομασία του παλαιότερα ήταν Μπερίκος και προερχόταν από τα πολλά μπερικέτια, γεωργικά εισοδήματα που παρήγαγε. Έπαιξε ρόλο στην επανάσταση του 1821 και υπήρξε περιοχή συγκρούσεων κατά τον εμφύλιο πόλεμο (1946 – 1949). Αποτέλεσε έδρα του δήμου Αμβρακίας και ήταν το σημαντικότερο κεφαλοχώρι της ορεινής Τριχωνίδας έχοντας αστυνομικό τμήμα, δασαρχείο, δημοτικό σχολείο με πολλούς μαθητές και νηπιαγωγείο.

Σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα του Νομού μιας και χαρακτηρίζεται για το ξηρό του κλίμα, το ελατόδασος και τον πολύ ανοιχτό του ορίζοντα, που εκτείνεται από τα Βαρδούσια και τα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας ανατολικά, ως την Αχαΐα και τον Πατραϊκό κόλπο νότια και τα νησιά του Ιονίου δυτικά. Έτσι έχει χαρακτηριστεί ως “το μπαλκόνι της Ρούμελης”. Οι μόνιμοι κάτοικοί του ανέρχονται στους 253, οι οποίοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία.

Ο Δρυμώνας σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της περιοχής προσελκύοντας πολλούς παραθεριστές μιας και χαρακτηρίζεται για το ξηρό του κλίμα, το ελατόδασος και τον πολύ ανοιχτό του ορίζοντα που εκτείνεται από τα βουνά της ορεινής Ναυπακτίας και Αχαΐας, τον Πατραϊκό κόλπο έως και τα νησιά του Ιονίου. Έτσι χαρακτηρίζεται ως “το μπαλκόνι της Ρούμελης”. Η οικιστική ανάπτυξη είναι πολύ έντονη ειδικά μετά από το έτος 1980. Οι μόνιμοι κάτοικοί του ανέρχονται στους 253 που ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Οι προοπτικές αυτού του τόπου είναι πολλές ειδικά μετά τη λειτουργία της σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2009.

πηγη: drymonas.gr

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΟΥ

  ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Νεότερη Παλαιότερη