4 βήματα για να σταματήσετε τις αρνητικές σκέψεις

το άγχος απελευθερώνει ορμόνες που επηρεάζουν και τη διάθεσή σας.

Οι αρνητικές και αγχωτικές σκέψεις μπορούν εύκολα να γίνουν ‘συνήθεια’ που επηρεάζει όχι μόνο τη σχέση σας με τον εαυτό σας αλλά και τη σχέση σας με τους άλλους, την εργασία σας
αλλά και τον οργανισμό σας αφού το άγχος απελευθερώνει ορμόνες που επηρεάζουν και τη διάθεσή σας. Πως μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτή την συνήθεια; Σύμφωνα με δημοσίευμα του Psychology Today, αρκεί να αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε τα εξής 4 βήματα:

 1.Αναγνωρίστε το πρόβλημα: Ποιες είναι οι κακές σκέψεις που επαναλαμβάνετε συνέχεια; Εάν για παράδειγμα σκέφτεστε συνέχεια ότι κάτι κακό θα συμβεί σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, τότε αναγνωρίστε ότι αυτή η σκέψη καταλαμβάνει αρκετό χρόνο στην καθημερινότητά σας και τελικά σας επηρεάζει, αφού δεν μπορείτε να το ελέγξετε. 

2. Αποφασίστε να το αλλάξετε: Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, όταν λέμε στον εαυτό μας ότι πρέπει να αλλάξει μια συγκεκριμένη κακιά συνήθεια, είναι πιο πιθανό να το πετύχει. 

3. Για να βγάλετε τις αρνητικές σκέψεις από τον ‘αυτόματο πιλότο’ του εγκεφάλου σας αρκεί να ενεργοποιήσετε μια άλλη στρατηγική. 

4. Ακολουθήστε ένα εναλλακτικό σχέδιο: Σύμφωνα με τους ειδικούς, 3 είναι οι στρατηγικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε: είτε να σταματήσουμε τη σκέψη όταν την κάνουμε αμέσως, είτε να πείτε στον εαυτό σας ότι πρόκειται απλά για μια σκέψη, είτε να παρηγορήσουμε τον εαυτό μας με μια ευχάριστη σκέψη.

filenades

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη