Μην ξαναστεγνώσετε ποτέ τα μαλλιά σας με την πετσέτα! Δείτε γιατί

Δε σου γκρεμίζουμε τον κόσμο, δεν έχουμε τέτοιο σκοπό. Πάμε απλά... νακάνουμε τη ζωή των μαλλιών σου λίγο πιο εύκολη αλλά και την εμφάνισήτους πιο υγιή. Σαπουνίζεις, ξεπλένεις, επαναλαμβάνεις» είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας για να έχεις πάντα όμορφα, καθαρά και
μυρωδάτα μαλλιά. Τι γίνεται όμως μετά; Νούμερα από επίσημες έρευνες δεν έχω στα χέρια μου, αλλά εικάζω ότι το 99% των γυναικών τυλίγουν τα μαλλιά τους με μια πετσέτα, έπειτα τα τρίβουν λίγο για να απομακρύνουν το περιττό νερό και, τέλος, στεγνώνουν τα μαλλιά τους με το πιστολάκι λίγο πριν ολοκληρώσουν με το hair styling. Γνωρίζεις, όμως, άραγε ότι ένα από τα βασικά βήματα, το τύλιγμα των μαλλιών στην πετσέτα συγκεκριμένα, μπορεί να φανεί επιζήμιο για την τρίχα; Χρησιμοποιώντας τον παραδοσιακό τρόπο στεγνώματος των μαλλιών, δηλαδή με την πετσέτα, αποτελεί την χειρότερη συνήθεια που μπορείς να έχεις» ισχυρίζεται ο hairstylist των διασήμων και συγγραφέας Monae Everett. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται ενώ εσύ τα πιέζεις μέσα σε μια πετσέτα, ζουλώντας τα δυνατά, στιφογυρίζοντάς μέσα στην πετσέτα και στερεώνοντάς τα στο πίσω μέρος του κεφαλιού: «Αυτό μπορεί να επιδεινώσει την ψαλίδα και να προκαλέσει μικρούς κρατήρες κατά μήκος της τρίχας, αποδυναμώνοντας τα μαλλιά», λέει ο Everett και συμπληρώνει: «Παράλληλα, εμφανίζονται σημάδια φθοράς, ξηρότητας και φριζάρισμα. Το φριζάρισμα είναι ένας σημαντικός δείκτης ταλαιπωρημένων και ξηρών μαλλιών που έχουν ανάγκη από έξτρα υγρασία». 

Εάν τυλίγεις στα μαλλιά σου στην πετσέτα όσα χρόνια θυμάσαι να λούζεσαι, μην φοβάσαι, η ζημιά δεν είναι μη αναστρέψιμη. Ποιο είναι το πρώτο βήμα όμως για την αποκατάσταση των μαλλιών σου; Να αλλάξεις τον τρόπο που τα στεγνώνεις, πέρα από όλες τις βασικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθείς ούτως ή άλλως, όπως το να διαλέξεις το σωστό σαμπουάν για τα μαλλιά σου, να μην ξεχνάς τη χρήση conditioner ή μάσκας, να εφαρμόζεις leave in προϊόντα καθώς και ειδικές φόρμουλες για την προστασία της τρίχας. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος; Αντικατέστησε την πετσέτα με ένα βαμβακερό T-shirt ή μια πετσέτα με μικρο-ίνες. 

Απόφυγε να τυλίγεις τα μαλλιά σου με δύναμη με αποτέλεσμα αυτά να σπάνε. Αντ' αυτού απομάκρυνε το περιττό νερό με ελαφρές ταμποναριστές κινήσεις και έπειτα τύλιξε το t shirt γύρω από τα μαλλιά σου και όχι αυτά μέσα σε αυτό. Με άλλα λόγια φτιάξε με το t shirt σου ένα τουρμπάνι. Μείνε έτσι για λίγη ώρα και έπειτα στέγνωσε τα μαλλιά σου με το πιστολάκι σε χλιαρό αέρα, για να μην εξατμίσεις όλη την υγρασία, που είναι απαραίτητη για την τρίχα. Θες όμως να σου πούμε και το πιο σημαντικό; Όπως τονίζει ο Everett ο πιο υγιεινός τρόπος για να στεγνώνεις τα μαλλιά σου θα είναι πάντα ο φυσικός αέρας: «Λούσε τα μαλλιά σου το βράδυ, βάλε μια πετσέτα στο μαξιλάρι και άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν μόνα τους κατά τη διάρκεια του βραδιού. Την άλλη ημέρα θα είναι ανανεωμένα και φρέσκα».

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη