Γιατί δεν πρέπει να φορτίζετε το smartphone στο αυτοκίνητο

Φορτίζοντας το κινητό σας τηλέφωνο στο αυτοκίνητο, ξοδεύετε πολύ περισσότερα... σε σχέση με τη φόρτιση από το δίκτυο ηλεκτροδότησης στο σπίτι, καταναλώνετε περισσότερα καύσιμα και κατά συνέπεια συμβάλλετε στη μόλυνση του
περιβάλλοντος.

Αυτό ισχυρίζεται ο Jon Bereisa, μηχανικός που εργάστηκε επί σειρά ετών στην General Motors και παραμένει ενεργός στον τομέα του λεγόμενου auto electrification, δηλαδή τη μετάβαση από το σημερινό στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ο Bereisa έχει συνδέσει το όνομά του με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αφού πριν συνταξιοδοτηθεί από την General Motors είχε τον καθοριστικό ρόλο του Αρχιτέκτονα του ηλεκτρικού της αυτοκινήτου Chevy Volt, και διετέλεσε επικεφαλής των μηχανικών που κατασκεύασαν το ηλεκτρικό EV1.

 Η συμβουλή του Bereisa είναι να αποφεύγουμε την φόρτιση smartphone στο αυτοκίνητο, αφενός γιατί μας κοστίζει πολύ ακριβά, αφετέρου επειδή εάν αξιοποιηθούν οι υποδοχές φόρτισης USB οι οποίες βαίνουν αυξανόμενες στον στάνταρτ εξοπλισμό των σύγχρονων αυτοκινήτων τότε το διοξείδιο του άνθρακα θα αυξηθεί δραματικά.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη Bereisa, ο οποίος έχει πλέον το ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου στην εταιρεία Auto Electrification LLC στο Μιζούρι των ΗΠΑ, η φόρτιση smartphone στο αυτοκίνητο κοστίζει 33 φορές ακριβότερα από τη φόρτιση στο σπίτι, τουλάχιστον σε τιμές βενζίνης ΗΠΑ. 

Εάν κάθε αμερικανός οδηγός φόρτιζε το τηλέφωνό του στο αυτοκίνητο τότε θα παράγονταν επιπλέον 970.000 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, γράφει ο ειδικός επιστήμονας στο Bloomberg. Για τις μετρήσεις του, ο Bereisa εκτιμά ότι για τη φόρτιση ενός τυπικού smartphone απαιτούνται 4,8 Watt και χρησιμοποιεί τις τιμές και την κατανάλωση καυσίμου στις ΗΠΑ, τον αριθμό των αυτοκινήτων με υποδοχές φόρτισης USB που κυκλοφορούν σε όλο το οδικό δίκτυο και άλλα στοιχεία που αφορούν στις ΗΠΑ.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη