Σεφταλιές οι “παραδοσιακές"

Μια υπέροχη Κυπριακή Συνταγή για ένα φανταστικό έδεσμα.

Πεντανόστιμες Σεφταλιές, ψημένες στα κάρβουνα ή στο φούρνο, σερβιρισμένες με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.

Υλικά



1 κιλό κιμάς ανάμεικτος [χοιρινός, μοσχαρίσιος, αρνίσιος] * 4 αρνίσιες μπόλιες [700 γρ. περίπου] 1 φλ. τσαγιού ψίχα ψωμιού ή 6-7 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 κ.γ. κανέλα 1 πρέζα κύμινο

1 αυγού το ασπράδι 80 ml ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Εκτέλεση

1.Πλένετε καλά τις μπόλιες και μετά τις βάζετε σε μεγάλη λεκάνη με χλιαρό νερό, 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού και αλάτι. Μόλις μαλακώσουν και φύγει η “μυρωδιά” τους, τις βάζετε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τις απλώνετε σε καθαρή επιφάνεια και τη κόβετε σε μακρόστενα κομμάτια. 2.Εν τω μεταξύ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και τα ζυμώνουμε για 5 λ να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε τη ζύμη του κιμά σε μακρόστενα “σουτζουκάκια”. Τοποθετούμε τη κάθε σεφταλιά σην άκρη κάθε μακρόστενου κομματιού μπόλιας, τυλίγουμε [σαν τα ντολμαδάκια] και τα ρολάρουμε να περιστραφούν γύρω από το κιμά 2 φορές.

3.Τα ψήνουμε από όλες τις πλευρές στα κάρβουνα ή στο γκρίλ ή στο φούρνο για 20 λ. περίπου και τα σερβίρουμε ζεστά με πατάτες τηγανιτές και μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Αν δεν βάλετε τριών ειδών κιμά είναι απαραίτητο να βάλετε τουλάχιστον δύο ειδών, κατά προτίμηση ο ένας αρνίσιος.

sintayes

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη