Εσείς ξέρετε ότι τα παρακάτω δεν πρέπει ποτέ να τα αποθηκεύετε στο μπάνιο;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να αποθηκεύετε... μέσα στο μπάνιο σας και όμως πολλοί από εσάς το κάνετε. Ποια είναι αυτά και γιατί απαγορεύεται να τα φυλάμε μέσα στο μπάνιο μας; Καλλυντικά Μπορεί να σας φαίνεται πολύ βολικό το να
αποθηκεύετε τα προϊόντα μακιγιάζ μέσα στο μπάνιο σας, όμως δυστυχώς δεν θα έπρεπε. Τα καλλυντικά πρέπει να διατηρούνται σε δωμάτια με σταθερή θερμοκρασία και όχι στο μπάνιο που είναι το πιο ασταθές, από άποψη θερμοκρασίας, περιβάλλον. Εκεί οι θερμοκρασίες ανεβοκατεβαίνουν δραματικά κάθε φορά που κάνετε ένα καυτό ή ενα παγωμένο ντους. Τα καλλυντικά πρέπει να διατηρούνται σε σταθερή θερμοκρασία δωματίου. Ραδιόφωνο Ωραία η μουσική μέσα στο μπάνιο αλλά αποφύγετε να έχετε μαζί σας ηλεκτρονικές συσκευές που δε αντέχουν σε συνθήκες υγρασίας. Αν θέλετε να ακούτε μουσική ενώ κάνετε ένα απολαυστικό και άκρως χαλαρωτικό αφρόλουτρο, προτιμήστε ένα ειδικά διαμορφωμένο, για αυτόν τον σκοπό, ραδιόφωνο. 

Αν θέλετε να ακούτε μουσική ενώ κάνετε μπάνιο, μπορείτε να αγοράσετε ένα αδιάβροχο ραδιοφωνάκι. Ξυραφάκια Διατηρήστε στο μπάνιο το ξυραφάκι που χρησιμοποιείτε και αφήστε τα καινούρια και αχρησιμοποίητα ξυραφάκια εκτός μπάνιου. Όσο και αν σας ακούγετε περίεργο η υγρασία χαλάει την αποτελεσματικότητα του ξυραφιού σας. Κοσμήματα Η πολύ υγρασία αυξάνει την οξείδωση των μετάλλων για αυτό και δεν πρέπει να έχετε χρυσά ή ασημένια κοσμήματα μέσα στο μπάνιο σας. Θα χαλάσουν πολύ πιο γρήγορα και είναι κρίμα. Προσέξτε τα κοσμήματά σας γιατί με την υγρασία θα χαλάσουν εύκολα. Φάρμακα Τα φάρμακα πρέπει να διατηρούνται αυστηρά και μόνο σε ξηρό και δροσερό μέρος για να μην χάσουν ούτε λίγο από τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και να μην αλλοιωθούν. 

Στο μπάνιο υπάρχει πολύ υγρασία και έτσι καλό θα ήταν να αποφεύγετε να βάζετε εκεί τα φάρμακά σας. Έξτρα τιπ Διατηρήστε τα φάρμακά σας σε ένα συρτάρι στην ντουλάπα του υπνοδωματίου σας ή σε ένα συρτάρι στην κουζίνα που δεν είναι κοντά στον φούρνο. Αποφύγετε να βάζετε τα φάρμακά σας μέσα στο μπάνιο, όπου οι θερμοκρασίες δεν είναι σταθερές. Μανό Τα μανό πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσουν να αντέξουν τουλάχιστον για 2 χρόνια. Μη τα βάζετε, λοιπόν, στο μπάνιο αλλά ούτε και στο ψυγείο όπου οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Διατηρήστε τα μανό σας για περισσότερο καιρό, αποθηκεύοντάς τα εκτός μπάνιου. Πετσέτες Το μπάνιο είναι ένας χώρος όπου κυριαρχεί η υγρασία, ενώ η μούχλα δημιουργείται επίσης εύκολα. Αποφύγετε να κρατάτε στο μπάνιο πετσέτες που συγκρατούν την υγρασία και φροντίστε να ανοίγετε συχνά τον εξαεριστήρα για να στεγνώνει ο χώρος πιο γρήγορα.

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη
Bookmark and Share