Παράξενες χρήσεις της κιμωλίας!

Μπορεί να μας θυμίζει τα σχολικά χρόνια και τα μαθηματικά που γράφαμε στον πίνακα ή ακόμα τις χρωματιστές που χρησιμοποιούσαμε για να ζωγραφίσουμε, ωστόσο μπορεί εύκολα να μας καταπλήξει με τις πολλαπλές καθαριστικές της ιδιότητες στο σπίτι. Η κιμωλία θα λύσει τα χέρια μας αρκεί να ξέρουμε πώς!
1. Αφαιρέστε λιπαρούς λεκέδες από πουκάμισα ή άλλα ρούχα. Τρίψτε λευκή κιμωλία πάνω στον λεκέ και αφήστε το για 10 λεπτά. Αφαιρέστε με ένα πανί την κιμωλία, όσο είναι εφικτό και πλύντε κανονικά το ρούχο.

2. Καθαρίστε τους λεκέδες από σουέτ παπούτσια. Πασπαλίστε κιμωλία στο λεκέ και αφήστε όλο το βράδυ. Με βουρτσάκι αφαιρέστε την κιμωλία η οποία θα έχει απομακρύνει μεγάλο μέρος του λεκέ.

3. Απομακρύνετε τις άσχημες μυρωδιές από τον κάδο με τα άπλυτα ρούχα. Βάλτε σε σακουλάκι τροφίμων μερικές κιμωλίες και ρίξτε το σακουλάκι στον πάτο του κάδου. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία σταδιακά από τον κάδο καθώς και μυρωδιές που βγάζουν τυχόν βρεγμένα ρούχα.

4. Καθαρίστε ασημικά και κοσμήματα. Τοποθετήστε μια κιμωλία σε μπιζουτιέρες ή ακόμα και στο συρτάρι με τα μαχαιροπήρουνα. Η υγρασία τα θαμπώνει και προκαλεί οξείδωση (σκούριασμα) σε ασημικά και κοσμήματα και η κιμωλία θα την απορροφήσει όλη.

5. Αφαιρέστε σημάδια από τους τοίχους. Γρατσουνιές και μικρές τρύπες μπορούν να εξαφανιστούν στο άψε σβήσε εάν τρίψτε το σημείο με κιμωλία.

6. Γλιστράει η βίδα στο κατσαβίδι και δεν μπορείτε να βιδώσετε; Τρίψτε λίγη κιμωλία στην κορυφή του κατσαβιδιού. Θα βοηθήσει ώστε η βίδα να μην… κουνιέται ρούπι!

7. Έχετε μυρμήγκια στο σπίτι ή τομπαλκόνι; Χαράξτε γραμμές με κιμωλία στους τοίχους. Τα μυρμήγκια την μισούν και μένουν μακριά της !

8. Κολλάει και μαγκώνει το κλειδί στη κλειδαριά. Τρίψτε την άκρη του με κιμωλία. Θα βοηθήσει ώστε το κλειδί να γλιστράει ομαλά στο εσωτερικό της κλειδαριάς.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη