Δείτε τις 18 κακές συνήθειες ύπνου που πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξετε

Διορθώστε τα πιο κοινά λάθη για να απολαύσετε καλό, αναζωογονητικό ύπνο... 1. Βασίζεστε στις στατιστικές Θυμάστε πόσο ξεκούραστοι ξυπνάτε στις διακοπές; Έτσι θα έπρεπε να ξυπνάτε κάθε μέρα. Η Αμερικανική ακαδημία ύπνου συστήνει 7 με 9 ώρες καλού, ποιοτικού ύπνου κάθε νύχτα για καλή υγεία και παραγωγικότητα. Αν ξυπνάτε κουρασμένοι ή αν νυστάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό σημαίνει ότι δεν κοιμάστε
αρκετές ώρες. 2. Χρησιμοποιείτε μαξιλάρια μόνο για το κεφάλι Αν κοιμάστε ανάσκελα, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα. Αν κοιμάστε στο πλάι, βάλτε ένα ανάμεσα στα γόνατα για να ευθυγραμμιστεί η σπονδυλική σας στήλη. 3. Κοιμάστε μπρούμυτα Αυτή η στάση προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα – όπως στην αναπνοή. Επειδή χρειάζεται να στρέψετε το κεφάλι σας στο πλάι, επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνους στο λαιμό και στην πλάτη. Για να βοηθήσετε το σώμα σας, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τη μασχάλη και ένα κάτω από τη λεκάνη σας. 

4. Πίνετε αλκοόλ πριν τον ύπνο Το αλκοόλ αρχικά βοηθάει, αλλά μπορεί να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας και τελικά θα επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου. Όσο περισσότερο πίνετε, τόσο χειρότερο ύπνο θα κάνετε. 5. Δεν έχετε σταθερό ωράριο Αν κοιμάστε την Δευτέρα στις 9 και την Τρίτη ξενυχτάτε στην τηλεόραση, το σώμα σας την Τετάρτη δεν ξέρει πότε είναι η ώρα να ξεκουραστεί. Ένα συνεπές πρόγραμμα βοηθάει και στο πρωινό ξύπνημα. 6. Κοιμάστε πολύ το σαββατοκύριακο Πιστεύετε ότι μπορείτε να αναπληρώσετε όλο τον χαμένο ύπνο το Σάββατο; Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτό δεν λειτουργεί. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες του εγκεφάλου που δεν διορθώνονται με ύπνο κατόπιν εορτής. 

7. Πηγαίνετε για ύπνο με γεμάτο στομάχι Για να αποφύγετε δυσπεψία πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο μετά από τρεις ώρες μετά το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Το βραδινό πρέπει να είναι ελαφρύ χωρίς πολλά λιπαρά ή μπαχαρικά. 8. Κοιμάστε με ένα πολύ αφράτο μαξιλάρι Τα πολύ αφράτα μαξιλάρια είναι πολύ κακή ιδέα για όσους κοιμούνται ανάσκελα. Ιδανικά το μαξιλάρι πρέπει να έχει τέτοιο πάχος ώστε να ανασηκώνει το κεφάλι και να ευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη. 9. Κοιμάστε σε εμβρυακή στάση Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να εμποδίζει την αναπνοή. Αγκαλιάστε ένα μαξιλάρι και βάλτε ένα ανάμεσα στα πόδια σας για να υποστηρίξετε την σπονδυλική στήλη. 

10. Κοιμάστε σε ένα πολύ παλιό στρώμα Τα περισσότερα στρώματα με ελατήρια αντέχουν πέντε με δέκα χρόνια το πολύ, ανάλογα με την ποιότητα και το βάρος σας. Αν το στρώμα σας κάνει λακκούβα στη μέση είναι η ώρα να το αλλάξετε. 11. Κοιμάστε μέσα σε συνθετικά υφάσματα Είτε πρόκειται για πιτζάμες είτε για σεντόνια: τα στρώματα από αφρό και τα σατέν σεντόνια μπορεί να φαίνονται ωραία στο μάτι αλλά συσσωρεύουν τη θερμότητα του σώματος. Αυτό μπορεί να σας ξυπνάει τη νύχτα. 12. Κοιμάστε σε ένα στρώμα που είναι υπερβολικά μαλακό Το στρώμα πρέπει να είναι συνάρτηση του βάρους σας. Αν η μέση σας βυθίζεται περισσότερο από 5-6 εκατοστά, σημαίνει ότι είναι υπερβολικά μαλακό. 

13. Κοιμάστε σε ένα στρώμα που είναι υπερβολικά σκληρό Αν το σώμα σας δεν βυθίζεται καθόλου τότε το στρώμα είναι υπερβολικά σκληρό και επιβαρύνει τη μέση και την πλάτη. 14. Κοιμάστε δίπλα στο κινητό σας ή χρησιμοποιείτε υπολογιστή στο κρεβάτι Οι οθόνες εκπέμπουν ένα μπλε φως που ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και επηρεάζει τον φυσικό κύκλο ύπνου του σώματος. Το τηλέφωνο είναι το χειρότερο από όλα, γιατί το φως του μπορεί να διαπεράσει τα βλέφαρα. Ιδανικά το τηλέφωνο πρέπει να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Αν δεν γίνεται, βάλτε το στο αθόρυβο με την οθόνη προς τα κάτω. 

15. Κοιμάστε σε σπίτι χωρίς παντζούρια Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε κουρτίνες που συσκοτίζουν εντελώς. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας. 16. Κοιμάστε σε δωμάτιο που είναι υπερβολικά ζεστό ή κρύο Θερμοκρασίες άνω των 24 και κάτω των 12 βαθμών Κελσίου διαταράσσουν τον ύπνο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 19 βαθμοί. 17. Πηγαίνετε για ύπνο με βρώμικα πόδια Λερώνετε τα σεντόνια, και αν φορούσατε σανδάλια ή περπατούσατε ξυπόλυτοι στο σπίτι, μεταφέρετε σκόνη στα σεντόνια σας. 18. Κοιμάστε παρέα με το κατοικίδιο σας 63% ιδιοκτήτες ζώων που κοιμούνται μαζί τους αναφέρουν προβλήματα ύπνου.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη