Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ

Ποιά είναι λοιπόν τα οφέλη του βρεφικού μασάζ και γιατί να επιλέξω έναν τέτοιο τρόπο επικοινωνίας με το μωράκι μου; Η ανάπτυξη δεσμού με το μωρό μας είναι πολύ σημαντική...

για τη συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη κι εξέλιξη του βρέφους.

Είναι η οικοδόμηση μιας σχέσης

ζωής που ξεκινάει ήδη από τη φάση της εγκυμοσύνης και δυναμώνει μετά τη γέννηση. Τα μωρά ανακουφίζονται από τη ζεστασιά του σώματος της μητέρας τους, από τον ήχο της φωνής της, καθώς κι από τη μυρωδιά της ή το άγγιγμά της. Όταν το μωρό μας αισθάνεται ότι έχει την απόλυτη προσοχή μας νιώθει πιο ασφαλές. Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται ή εμπιστοσύνη που έχει απέναντί μας καθώς και ή αυτοπεποίθηση του ίδιου του μωρού. Αγγίζοντας και κάνοντας απαλό μασάζ στο μωρό μας είναι ένας ευχάριστος τρόπος και για τους δύο, να του εκφράσουμε την αγάπη και την τρυφερότητα που νιώθουμε. Πιο συγκεκριμένα το βρεφικό μασάζ βοηθάει: Στη χαλάρωση του μωρού. Απομακρύνεται κάθε ένταση, άγχος κι εκνευρισμός.

Στην ανακούφιση από πόνους στην κοιλιακή χώρα, όπως για παράδειγμα στους κολικούς, ακόμη και στα προβλήματα πέψης.

Στη σωστή και υγιή ρύθμιση του βάρους του βρέφους.

Στην ανάπτυξη κι ενίσχυση της επικοινωνίας μητέρας- βρέφους.

Στην κοινωνικοποίηση του μωρού μας.

Το παιδί που αγγίζεται συχνά με συναισθηματικό και τρυφερό τρόπο νιώθει αγάπη κι ασφάλεια, συναισθήματα που θα τα κουβαλά

και στην υπόλοιπη ζωή του. Προετοιμασία και ΣυμβουλέςΒρεφικό μασάζ και οφέλη Οι ειδικοί συστήνουν ένα καθημερινό μασάζ των 15 λεπτών περίπου με πολύ απαλές κινήσεις. Ειδικά στην αρχή το βρεφικό μασάζ είναι σαν απαλό χάδι. Το μασάζ δεν πρέπει να γίνεται όταν το μωρό είναι αδιάθετο, άρρωστο ή τραυματισμένο. Καλύτερα πριν το ξεκινήσετε να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για να σας καθοδηγήσει και να σας υποδείξει σωστούς τρόπους και τεχνικές για το βρεφικό μασάζ. Οι τεχνικές, οι κινήσεις και η πίεση που ασκείται ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία του βρέφους.

Βρείτε την κατάλληλη ώρα. Το μωρό πρέπει να είναι ήρεμο και να μην πεινάει.

Ξαπλώστε το μωρό πάνω σε μαλακή επιφάνεια όπως μια κουβέρτα πάνω στην αλλαξιέρα του, στο κρεβάτι σας, ή στο πάτωμα. Βεβαιωθείτε για τη σωστή θερμοκρασία του δωματίου, γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου. Το μωράκι δεν πρέπει να κρυώνει. Αν θέλετε φτιάξτε ατμόσφαιρα με απαλή χαλαρωτική μουσική ή τραγουδήστε παιδικά τραγουδάκια στο μωράκι σας. Η φωνή σας θα το χαλαρώσει ακόμη πιο πολύ.

Χρησιμοποιήστε λάδι για βρέφη. Μια μικρή ποσότητα που θα ζεστάνετε με τα χέρια σας είναι αρκετή για να την απλώσετε στο σώμα του μωρού και να κάνετε το μασάζ. Ξεκινήστε με πολύ απαλές κινήσεις και αυξήστε την πίεση με την πάροδο του χρόνου. Το μασάζ είναι μια νέα εμπειρία για το μωρό και πρέπει να του δώσουμε χρόνο για να το συνηθίσει.

Αν το παιδί αντιδρά έντονα, σταματήστε και συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Σε καμία περίπτωση μην πιέζετε το μωράκι σας!

Το μασάζ πρέπει να είναι μια ευχάριστη και απολαυστική δραστηριότητα τόσο για το βρέφος όσο και για τη μαμά!

Τεχνικές βρεφικού μασάζ θα ήταν καλό να σας υποδείξουν ειδικοί, όπως μαίες ή παιδίατροι. flowmagazine.gr

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη