![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZFKbXg00XR923uHCkwd4MfoVwycHux31vBfgl6KQ8fh8nDr-FEwpawFAPc2UzEGbTlLG5dLLE3hC4wWCFATI8FFCZARYF9fhOe1-zy5zazPOX2gD5tPygCO9BEvjA99tEdKF-h1Hx3LU/s1600/tromaktiko4648.jpg)
Μία κλασική τουρτίτσα που δεν σταματάμε να την αγαπάμε και να την φτιάχνουμε γιατί πολύ απλά είναι υπέροχη...
Υλικά:
Για τα κέικ:
1? φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά, χτυπημένα
2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό
φλιτζανιού sour cream
φλιτζάνι λάδι φυτικό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
Για την ganache σοκολάτας:
400γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένη
200 ml. κρέμα γάλακτος
Για την αλατισμένη καραμέλα:
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
φλιτζανιού νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας νιφάδες θαλασσινό αλάτι
Via
Via
Tags
Slider