7 χαρακτηριστικά πολύ επιτυχημένων ανθρώπων!

Μπορεί να μοιάζουν με όλους τους άλλους, όμως σκέφτονται και δρουν διαφορετικά... Θέτουν υψηλούς στόχους και τους επιτυγχάνουν διαρκώς. Και αν κάποια στιγμή αποτύχουν, όπως όλοι μας άλλωστε, ξαναρχίζουν από την αρχή έχοντας πάρει το μάθημά τους. Οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν επτά ισχυρές συνήθειες, τις οποίες αν υιοθετήσει και εφαρμόζει κανείς καθημερινά, τότε θα βρίσκεται ένα ή και δύο βήματα μπροστά από όλους τους άλλους. Ξεκινούν από μόνοι τους. Δεν περιμένουν από κάποιον άλλο να τους πει τι θα κάνουν ή πότε να αναλάβουν δράση.

 Όταν είσαι άνθρωπος που ξεκινά από μόνος του, τότε ψάχνεις τις ευκαιρίες γύρω σου και όταν δεις μία ευκαιρία, τότε αναλαμβάνεις δράση. Αυτή είναι η ουσία και το καύσιμο της επιτυχίας στις επιχειρήσεις, αλλά και τη ζωή. Είναι ευρηματικοί. Δεν αφήνουν τα προβλήματα ή τα εμπόδια να μπουν στο δρόμο τους, δοκιμάζουν λύσεις μέχρι να βρουν κάτι που να λειτουργεί και δεν εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια. Είναι παθιασμένοι και ενθουσιώδεις με τη δουλειά που κάνουν και δε φοβούνται να το δείξουν. 

Ο ενθουσιασμός τους είναι πραγματικός, βγαίνει από την καρδιά τους, και είναι κολλητικός… επεκτείνεται στους συνεργάτες τους. Είναι καινοτόμοι. Αντί να κάνουν πράγματα, με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλοι άνθρωποι, αναζητούν καλύτερες, ταχύτερες και χαμηλότερου κόστους λύσεις στα προβλήματα. Πειραματίζονται και είναι πρόθυμοι να πάρουν ρίσκα, ακόμη και αν κάποιες φορές αποτύχουν. Είναι team players, παίζουν δηλαδή ομαδικά.

 Μοιράζοντας τα καθήκοντα σε μία ομάδα, επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα απ’ό,τι αν δούλευαν μόνοι. Οπότε φτιάνουν ομάδες ταλαντούχων και ενεργητικών ατόμων που μπορούν να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Ξέρουν να επικοινωνούν πολύ καλά. Και τέλος, οι πολύ επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν να φτιάχνουν δίκτυο επαφών στο γραφείο, αλλά και έξω από αυτό.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη