Οι 10 πιο απρόσμενοι τρόποι θανάτου με πολλά θύματα κάθε χρόνο


                                      
Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο, οι περισσότεροι εξ αυτών από φυσικά αίτια... Δυστυχώς βέβαια πάντα υπάρχουν και τα δυστυχήματα, οι δολοφονίες αλλά και κάποιοι περίεργοι τρόποι που μοιάζουν βγαλμένοι από την φαντασία κάποιου σεναριογράφου. Θάνατος από hot dog ή από επίθεση ρινόκερου; Και όμως δεν φαντάζεστε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας τους. Δείτε τους 10 πιο απρόσμενους τρόπους θανάτου με πολλά θύματα κάθε χρόνο: 1. Καρχαρίες Σίγουρα θα σκέφτεστε ότι οι επιθέσεις από καρχαρίες δεν είναι και τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο. Και όμως μόλις 5 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από επίθεση καρχαρία. Ωστόσο υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες θανάτου όταν κάποιος κολυμβητής βλέπει έναν καρχαρία κοντά του, πανικοβάλλεται και τελικά πνίγεται. 

2. Το Λούνα παρκ δεν είναι και τόσο αθώο Όταν επισκέπτεσαι ένα Λούνα παρκ θες να δοκιμάσεις όλα τα παιχνίδια, νομίζοντας ότι μπορεί να σε τρομάζουν αλλά είναι ασφαλή. Δεν είναι πάντα έτσι όμως. Το τρενάκι στα Λούνα Παρκ ευθύνεται για το θάνατο 6 ανθρώπων κάθε χρόνο. 3. Οι αυτόματοι πωλητές Και όμως οι αυτόματοι πωλητές δεν είναι όσο αθώοι δείχνουν. Μόλις βάλεις τα λεφτά και δεν δεις το προϊόν που θες να έρχεται στα χέρια σου, νευριάζεις, φωνάζεις και σπρώχνεις το μηχάνημα. Και εκείνο εκδικείται και πολλές φορές δυστυχώς πέφτει πάνω σε όσους του επιτίθενται. Οι αυτόματοι πωλητές λοιπόν ευθύνονται για 13 θανάτους κάθε χρόνο. 4.Τα μυρμήγκια δεν είναι και τόσο αδύναμα Σίγουρα όταν ακούσεις θάνατο από επίθεση ζώου, περιμένεις να ακούσεις κάποιον αιμοβόρο καρχαρία ή ένα επιβλητικό λιοντάρι. Ποτέ όμως δεν θα περίμενες ότι 30 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν από τσίμπημα μυρμηκικού. 5. Εμπάργκο στα hot dogs Ο πνιγμός από φαγητό προκαλεί το θάνατο ενός παιδιού κάθε πέντε μέρες και τα hot dog ευθύνονται για το 17% αυτών των θανάτων. Το νοστιμότατο junk food προκαλεί 70 θανάτους κάθε χρόνο.

 6. Όχι στις μπανιέρες, ναι στα ντουζ Μπορεί να έχετε ακούσει για κάποιον που πέθανε πέφτοντας στη μπανιέρα ή ένα μικρό παιδί να έχει πνιγεί κάνοντας μπάνιο σε μπανιέρα. Ποτέ όμως δε θα περιμένατε ότι 340 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της μπανιέρας τους. 7. Προσοχή στους θανατηφόρους ύπνους Όλοι αγαπάμε το κρεβάτι μας. Εκεί χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε από μία δύσκολη μέρα. Και όμως δεν είναι τόσο αθώο όσο δείχνει. Κάθε χρόνο πεθαίνουν πάνω από 450 ανθρώπους πέφτοντας από το κρεβάτι τους. 8. Ποιος είναι ο βασιλιάς της ζούγκλας; Αν σας ζήταγαν να μαντέψετε ποιο ζώο προκαλεί τους περισσότερους θανάτους στην Αφρική πολύ πιθανό να σκεφτόσασταν το λιοντάρι ή έστω το κροκόδειλο. Και στις δύο περιπτώσεις θα κάνατε λάθος. Πάνω από 2.900 ανθρώπους πεθαίνουν κάθε χρόνο από επίθεση ιπποπόταμου.

 9. Τέλος στα μηνύματα Τα ακουστικά έχουν λύσει πολλά προβλήματα όταν ο οδηγός θέλει να μιλήσει στο τηλέφωνο. Τι γίνεται όμως όταν αποφασίσει να στείλει μήνυμα. Περίπου 6.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στέλνοντας μηνύματα ενώ οδηγούν. 10. Η παχυσαρκία είναι μεγαλύτερο πρόβλημα από όσο φαντάζεστε Υπάρχουν πάνω από 600 εκατομμύρια άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από παχυσαρκία. Δηλαδή περίπου 1 στους 11 ανθρώπους. Και ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι η παχυσαρκία δεν είναι και τόσο επικίνδυνη, ίσως αλλάξετε γνώμη μόλις πληροφορηθείτε ότι 30.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της.

Via

Thermo-portal.gr
             -->
Νεότερη Παλαιότερη