Τι θα λέγατε για λίγο… αβγοτάραχο;

Κι όμως! Το «χαβιάρι της Ελλάδας» κάνει καλό!

Για πολλούς τα… ταριχευμένα αβγά ψαριών δεν ακούγονται και πολύ δελεαστικά. Κι όμως! Το «χαβιάρι της Ελλάδας» κάνει καλό! Αν σας αρέσει το σούσι, γιατί να μην δοκιμάσετε λίγο αβγοτάραχο στο πιάτο σας; Αποτελείται από ταριχευμένα αυγά ψαριών και είναι ένα ιδιαίτερο προϊόν, που έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμερίας έδειξε ότι μπορεί να είναι ωφέλιμο για τον οργανισμό μας. Συγκεκριμένα, τα αβγά μερικών ψαριών αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ περισσότερο από το 30% των λιπαρών οξέων που βρέθηκαν στα αβγά ήταν EPA και DHA, τα οποία είναι κρίσιμα για

την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και το καρδιαγγειακό σύστημα. Το αβγοτάραχο του κολιού και του σολομού είναι ιδιαιτέρως πλούσιο στα παραπάνω, ενώ οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμη και το λάδι του αβγοτάραχου περιέχει περισσότερα ωμέγα-3 σε σχέση με άλλα ιχθυέλαια.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη