5 μέρες τρως, 2 νηστεύεις! Η δίαιτα που υπόσχεται να "εξαφανίσει" τα περιττά κιλά

Ονομάζεται δίαιτα 5:2 και σημαίνει ότι μπορούμε να... τρώμε σχεδόν άφοβα 5 μέρες την εβδομάδα και τις υπόλοιπες 2 μέρες πολύ λιγότερο, να κόβουμε το 75%. Η ιδέα ξεκίνησε από την αρχή ότι οι πρόγονοί μας έτρωγαν μόνο μια φορά την ημέρα. Ηταν συνηθισμένοι στην πείνα και δεν έτρωγαν όπως εμείς, τρία γεύματα καθημερινά συν τα γλυκίσματα από δω κι από κει. Είναι αλήθεια ότι σήμερα τρώμε πολύ περισσότερο. Βέβαια το να κάνουμε δίαιτα και να λιμοκτονούμε για μεγάλο διάστημα δεν είναι καλό για την υγεία. Σύμφωνα με την δίαιτα 5:2, που θεωρείται η πιο αποτελεσματική, όταν τρως κανονικά και μετά κόβεις τις χιλιάδες θερμίδες για 2 ημέρες, είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία. Η βασική ιδέα της δίαιτας 5:2 είναι τις ημέρες της νηστείας να τρως το 25% από το κανονικό. Μόνο. Οι νορμάλ θερμίδες για έναν άντρα καθημερινά είναι 2.400 και για μια γυναίκα 2.000. Πάνω από αυτό, αρχίζει η παχυσαρκία. Επομένως, στις 2 ημέρες νηστείας οι άντρες πρέπει να καταναλώνουν μόνο 600 θερμίδες και οι γυναίκες μόνον 500. Δείτε μερικές συμβουλές για να πετύχετε την δίαιτα 5:21.

Η δίαιτα αυτή είναι εύκολη να την υιοθετήσει κάποιος γιατί δεν καταργεί κανένα τρόφιμο. Μπορεί κάποιος να φάει φυσιολογικά (πίνει ακόμη και 6 ποτήρια κρασί ή μπύρα την εβδομάδα και ένα γλυκό), έχοντας κατά νου ότι δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 2.000 θερμίδες την ημέρα. Είναι εύκολη δίαιτα γιατί η νηστεία κρατάει μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.2.

Προτιμήστε τα φρούτα και τα λαχανικά. Παίρνετε έτσι φυτικές ίνες και μέταλλα και δεν έχετε ανάγκη να πάρετε συμπληρώματα. Προσθέστε στα πιάτα σας πρωτείνες, σπόρους και ελαιόλαδο. Είναι όμορφα, έχουν ωραία χρώματα, και ανεβάζουν το ηθικό.

3.

Είναι καλύτερα να μην τρώτε πρωινό, γιατί δύσκολα θα αντέξετε την υπόλοιπη ημέρα με 500 θερμίδες. Φαίνεται δύσκολο την πρώτη ημέρα, αλλά γρήγορα γίνεται συνήθεια. Πιείτε καλύτερα δύο ποτήρια ζεστό νερό με λεμόνι για να καθαρίσετε τον οργανισμό σας, νηστικοί, και μετά πιείτε τσάγια.4.

Πιείτε πολύ νερό την ημέρα της νηστείας. Το σώμα μπερδεύει την πείνα με τη δίψα. Όταν αρχίζετε να πεινάτε, πιείτε υγρά. Περιμένετε 20 λεπτά και η πείνα θα έχει περάσει. Αν δεν μπορείτε με τίποτα να συγκρατηθείτε, φάτε μερικά αμύγδαλα και καρύδια.5.

Επιλέξτε τις ημέρες της νηστείας6.

Η δίαιτα 5:2 είναι ελαστική. Εσείς πρέπει να επιλέξετε τις ημέρες που θα νηστέψετε. Το καλύτερο είναι να επιλέξτε μια ημέρα που έχετε δουλειά και το βράδυ μένετε σπίτι. Σκεφτείτε εκ των προτέρων ένα φαγητό σούπερ με 500 θερμίδες (πρωτείνες, λαχανικά και φρούτα), το μοιράζετε στα δύο και το τρώτε μεσημέρι και βράδυ. 7.

Μετρήστε πόσες θερμίδες έχει αυτό που τρώτε. Δείχνει σπαστικό, αλλά είναι μια συνήθεια που διευκολύνει πολύ τα πράγματα και εύκολη να τη μάθει κάποιος.8.

Μην κάνετε νηστεία δύο ημέρες συνεχόμενες. Τις πρώτες εβδομάδες της δίαιτας είναι καλύτερο να μην νηστεύετε δύο ημέρες συνεχόμενες. Αφήστε το σώμα να συνηθίσει την ιδέα και κάντε το αν θέλετε τις τελευταίες εβδομάδες της δίαιτας.9.

Μην τρώτε πολύ τις 5 ημέρες. Μην υποκύψετε στην ιδέα να τρώτε πίτσες και να πίνετε ασταμάτητα αλκοόλ τις ημέρες της μη νηστείας. Θα τα χαλάσετε όλα και θα πρέπει να ξαναρχίσετε. Επίσης, δεν χάθηκε ο κόσμος αν μια ημέρα νηστείας υποκύψετε στον πειρασμό να φάτε ένα κομματάκι γλυκό ή σοκολάτα. Πρέπει να είστε καλοί με τον εαυτό σας. Αντίθετα, σκεφτείτε ότι πρέπει να μείνετε προσηλωμένοι στις 2000 θερμίδες καθημερινά και να κόψετε κάτι την επόμενη ημέρα10.

Όταν φτάσετε στο επιθυμητό βάρος, απολαύστε το σώμα σας, χαρείτε το και …συνεχίστε. Η διατροφή σας θα πρέπει στο εξής να είναι προσεκτική, να μη στερείστε τίποτα, αλλά να προσέχετε τις μερίδες. Και όταν χρειαστεί, πάλι από την αρχή η νηστεία 5:2!

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη