Η καραβάνα του φαντάρου

Μια σχέση αγάπης-μίσους!

Αν έχεις συνηθίσει στη γαλλική κουζίνα, δεν θα καταλάβεις τη διαφορά... Μια σχέση αγάπης-μίσους! Το πίστεψες; Σοβαρά τώρα, αν και πολλά λέγονται για το φαΐ του φαντάρου, στην πραγματικότητα

η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη και σίγουρα καλύτερη από παλιά. Αυτά λοιπόν που θα ακούσεις από φίλους και γνωστούς που έχουν υπηρετήσει πριν από χρόνια πιθανότατα δεν ισχύουν πια... Και λέμε πιθανότατα, γιατί όλα κρίνονται από τον μάγειρα που θα είναι στη μονάδα σου! Οι μάγειρες που λες είναι οπλίτες σαν κι εσένα που έχουν την ειδικότητα του μάγειρα. Άλλοι είναι ταλαντούχοι, άλλοι ξέρουν, άλλοι δεν ξέρουν, σε άλλους πάλι δεν καίγεται καρφί. 

Το τελικό αποτέλεσμα λοιπόν μπορεί -και πράγματι συμβαίνει- να έχει τεράστιες διαφορές από στρατόδεπο σε στρατόπεδο. Ο κανόνας ωστόσο λέει ότι το φαγάκι που σου σερβίρεται τρώγεται σε γενικές γραμμές. Είναι όμως και το άλλο: λίγο η κούραση, λίγο η πείνα, λίγο το θαυματουργό αλατοπίπερο (ετοιμάσου να κάνεις εκτεταμένη χρήση!) κι όλα φτιάχνουν. Άλλωστε το φαΐ είναι θέμα ουρανίσκου: μόλις περάσει στον οισοφάγο, όλα τους ίδια είναι. Το καλό με τον στρατό είναι ότι τουλάχιστον τρως όσο θες, μέχρι να χορτάσεις του σκασμού. Γι' αυτό και συνήθως φεύγεις με μπόλικα παραπανίσια κιλά...

 Η θεωρία λέει ότι όσο είναι νεούδι στο στράτευμα, θα χάνεις βάρος. Θες το άγχος, θες το ότι το ένα σου βρομάει το άλλο σου μυρίζει, τα κιλάκια θα σε εγκαταλείπουν. Όταν όμως πας στη μονάδα και λιώσεις στη βαρεμάρα, μασουλώντας συνεχώς κάτι, θα δεις το σώμα σου να επανέρχεται. Κι όταν με το καλό παλιώσεις και η τεμπελιά γίνει το δεύτερο σπίτι σου, θα δεις τα κιλά να συσσωρεύονται και τις κοιλιές να κάνουν την εμφάνισή τους. Μην ανησυχείς, είναι μια από τις τελετές μύησης στη στρατιωτική ζωή! Όλοι την περνάνε κανονικά. Κι αν όλα πάνε στραβά, έχεις και το ΚΨΜ της μονάδας, στο οποίο θα κάνεις τακτικότατες επιδρομές για σφολιάτες, τοστ, πατατάκια, σοκολάτες και τα σχετικά. Κι αν του μάγειρα δεν του πέτυχε το φαΐ, του καψιμιτζή τα καλούδια είναι πάντα στην πένα!

Via

Thermo-portal.gr
             -->

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη