ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΟΜΟΦΩΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ομόφωνη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλιου, Ντόναλντ Τουσκ μέσω Twitter. Είχε προηγηθεί μεγάλο...

θρίλερ με έντονο «παζάρι» και από τις δύο πλευρές για την επίτευξη του αποτελέσματος.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία επισφράγισαν τη συμφωνία για την επιστροφή των μεταναστών που φτάνουν από τα τουρκικά παράλια στην Ευρώπη, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε.

Οι ηγέτες της ΕΕ ενέκριναν την συμφωνία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, είχε αποκαλύψει πρώτος στο Twitter ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούχα Σίπιλα. Η συμφωνία με την Τουρκία εγκρίθηκε", έγραψε ο Σίπιλα. Η συμφωνία γεννά πολλές ελπίδες για να βρεθεί μια λύση με το Προσφυγικό, ωστόσο, έχει και πολλές «γκρίζες» ζώνες. Το κυριότερο είναι αν η Αγκυρα θα τηρήσει τη συμφωνία ή αν θα εγείρει νέες απαιτήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα και με δεδομένο ότι δενπήρε αυτά που ήθελε (άνοιγμα βασικών κεφαλαίων, βίζα κ.λπ.). Βεβαίως, μπορεί να υπάρξει για την Ελλάδα μια προσωρινή ελάφρυνση από τη μείωση των προσφυγικών ροών, ωστόσο, θα πρέπει να δοθούν εχέγγυα για την επαναπροώθηση αλλά και τον έλεγχο στα τουρκικά παράλια.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια συμφωνία ισορροπιών προκειμένου να κερδίσουν χρόνο όλες οι πλευρές.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη