Όλγα Κεφαλογιάννη: "Ο τρόπος που πολιτεύτηκατε, οδήγησε τη χώρα στο τρίτο και πιο επώδυνο Μνημόνιο"

Σημεία Ομιλίας Όλγας Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Α’ Αθηνών, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2016... ·

«…Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2016 γίνεται σε μια στιγμή που εντείνεται η κοινωνική ένταση. Σε μια ιδιαίτερα σύνθετη διεθνή συγκυρία που επηρεάζει άμεσα και την Ελλάδα. Σε μια χρονική περίοδο όπου όλα τα προβλήματα, που επιμελώς κρύβονταν τους προηγούμενους μήνες, αρχίζουν και βγαίνουν στην επιφάνεια. Οι ψευδαισθήσεις των εκλογών έχουν πλέον εξανεμιστεί. Η κυβέρνηση κατρακυλάει από τη μια αστοχία στην άλλη».

·

«...Ο τρόπος που πολιτεύτηκατε, οδήγησε τη χώρα στο τρίτο και πιο επώδυνο Μνημόνιο, του οποίου τα αποτελέσματα φέρνουν την κοινωνία στα όριά της. Είναι το λιγότερο υποκριτικό να επικαλείστε τώρα την αξία της συνεννόησης και της συναίνεσης..Λίγους μήνες πριν, με περίσσια δημοκρατικότητα, κραυγάζατε “ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν”. Τώρα, ζητάτε συναίνεση …».

·

«...Ο προϋπολογισμός που συζητάμε, αποδεικνύει ξεκάθαρα την αναξιοπιστία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι αντιαναπτυξιακός, αναποτελεσματικός και κοινωνικά άδικος.

Καθηλώνει την ελληνική οικονομία και δεν επιτρέπει την απελευθέρωση επενδυτικών δυνάμεων. Πνίγει κάθε στοιχείο υγιούς επιχειρηματικότητας. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποιος ξένος επιχειρηματίας θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα σήμερα; Με μια κυβέρνηση που απεχθάνεται την επιχειρηματικότητα και λατρεύει το μεγάλο πελατειακό κράτος;... Σβήνει κάθε προοπτική ανάπτυξης. Η ελληνική οικονομία ήδη από το 3ο τρίμηνο έχει επιστρέψει στην ύφεση. Και η πρόβλεψη για το 2016 είναι σαφώς χειρότερη. Η κυβέρνηση ξεχνά ότι το 2014 παρέλαβε θετικό ρυθμό μεταβολής, ότι παρέλαβε οικονομία σε δυναμική μεγέθυνσης».

·

«… Ο προϋπολογισμός σας είναι αποτέλεσμα της ανακόλουθης, ανερμάτιστης ανεύθυνης μικροπολιτικής που ασκήσατε. Δεν έχει κανένα κοινωνικό πρόσημο… Είναι ενάντια στην κοινωνία, στους νέους, στους συνταξιούχους, στους επιχειρηματίες, στη μεσαία τάξη, στους αγρότες, στην ελληνική οικογένεια. Στρέφεται επιθετικά και με διάθεση ελέγχου σε ότι προσπαθεί να αναπτυχθεί και να ξεχωρίσει σε αυτή την χώρα».«…Το 2016 προμηνύεται μια δύσκολη, γκρίζα χρονιά για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Και πάλι, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα αναμετρηθούν η αλήθεια με τη δημαγωγία, η υπευθυνότητα με τον πολιτικό αμοραλισμό, οι δυνάμεις της προόδου και της Ευρώπης, με τις δυνάμεις της καθήλωσης και του απομονωτισμού. Εμείς, να είστε σίγουροι ότι θα είμαστε εδώ. Σε όλες τις μάχες. Έτοιμοι για να προασπίσουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ευημερία του ελληνικού λαού».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη