Περιέργως οι Τούρκοι "ανακάλυψαν" κύκλωμα ευρωπαϊκών πλαστών διαβατηρίων στην Κωνσταντινούπολη μόλις πήραν "μπαξίσι" 3 δισ.ευρώ από την ΕΕ

Οι τουρκικές αρχές αποκάλυψαν μεγάλο διεθνές κύκλωμα έκδοσης πλαστών διαβατηρίων, τα οποία εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μέσα σε κουτιά... πίτσας. Όπως ανακοινώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, κατασχέθηκαν 148 διαβατήρια, τα οποία διέθεταν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Ήταν γνήσια έγγραφα, αλλά χωρίς ονόματα και φωτογραφίες, ώστε, προφανώς, να πλαστογραφηθούν με τα στοιχεία των επίδοξων μελλοντικών κατόχων τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουρκικών αρχών, πρόκειται για την αποκάλυψη του διεθνούς κυκλώματος που προμηθεύει με ευρωπαϊκά διαβατήρια του Σύρους και τους άλλους πρόσφυγες, προκειμένου να αποκτήσουν ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή - κυρίως - σε χώρες της αμερικανικής ηπείρου και την Αυστραλία.

Τις συσκευασίες με τις πίτσες, που όπως αποδείχθηκε περιείχαν έγγραφα διαβατηρίων, συνόδευαν ένας Τούρκος με βελγική υπηκοότητα και ένας Σύρος, οι οποίοι συνελήφθησαν και ανακρίνονται.

Τα διαβατήρια προέρχονταν κυρίως από τη Γαλλία, αλλά και τις Βρετανία, Γερμανία και Ιρλανδία.

Όπως ειπώθηκε από τις τουρκικές αρχές, η έρευνά τους πλέονς στρέφεται στον εντοπισμό των υπολοίπων μελών του δικτύου, αλλά και στο πώς προμηθεύτηκαν οι συγκεκριμένοι τα γνήσια - επαναλαμβάνουμε - έγγραφα και πώς, κυρίως όμως που, θα τα μετέτρεπαν σε διαβατήρια με στοιχεία και φωτογραφίες.

Είναι περίεργο πως οι Τούρκοι βρήκαν τώρα το κύκλωμα αυτό μόλις η ΕΕ αποφάσισε να τους δώσει 3 δισ.ευρώ "μπαξίσι" για να μη μας στείλουν άλλους πρόσφυγες. pronews

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη