1ος Ε.Μεϊμαράκης, 2ος Κ.Μητσοτάκης και "χαράζει" β' γύρος - "Ο Κυριάκος είναι στον β' γύρο με 30% και θα πάρουμε τη ΝΔ" λένε κύκλοι του! (UPD)

O Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 10/01 - ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ: "ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ K.KAΡΑΜΑΝΛΗ ΥΠΕΡ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ"

Στο δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ θα πάει τελικά μαζί με τον Ε.Μεϊμαράκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εκλέγεται δεύτερος με ποσοστό 30% αρκετά επάνω από την περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα, ο οποίος έμεινε τελικά καθαρά τρίτος. Συγκεκριμένα, κύκλοι του κ. Μητσοτάκη δηλώνουν πως ο υποψήφιος πρόεδρος συγκεντρώνει το 30%. Η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται. Πάμε στο β' γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ», σημειώνουν οι ίδιο κύκλοι, οι οποίοι τονίζουν ποτι όσο "μπαίνουν" τμήματα της Β'Αθηνών, τόσο θα διευρύνεται η διαφορά από τον Α.Τζιτζικώστα και θα μειώνεται η διαφορά από τον Ε.Μεϊμαράκη. Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έρχεται δεύτερος στην καταμέτρηση για την εκλογή αρχηγού στη ΝΔ και πρόσθεσε ότι «Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα».

Ο

κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Σύμφωνα με πληροφορίες με καταμετρημένο το 50% των εκλογικών τμημάτων τα απότελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Μεϊμαράκης: Στο 40%

Μητσοτάκης: Κοντά στο 30%

Τζιτζικώστας: Λίγο πάνω από το 20%

Γεωργιάδης: Κάτω από 10% Λίγα λεπτά νωρίτερα ο Αδωνις Γεωργιάδης πάντως δήλωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από το επιτελείο του κ. Τζιτζικώστα θεωρούν ότι η αναμέτρηση κρίθηκε την τελευταία εβδομάδα της πριν την κάλπη όταν στο παιχνίδι μπήκε μέσω διαρροών του περιβάλλοντός του ο Κώστας Καραμανλής. Η παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΝΔ άλλαξε τους συσχετισμούς στη ΒόρειαΕλλάδα που είναι το προπύργιο του

κ. Τζιτζικώστα. Το περιβάλλον του περιφερειάρχη θεωρεί ότι η ΝΔ με τη μεγάλη συμμετοχή έδειξε ότι είναι ζωντανή και ότι παραμένει ένα καραμανλικό κόμμα. Η έμμεση παρέμβαση Καραμανλή, επισημαίνουν, έδωσε την κατεύθυνση στη ΝΔ ως ένα κεντροδεξιό κόμμα που θα κινηθεί συναινετικά σε σχέση με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη