H Toυρκία με πρωτοφανή δήλωση του Χ.Φιντάν (αρχηγού της ΜΙΤ) πήρε "καθαρή" θέση υπέρ των τρομοκρατών του ΙSIS -

Το...Φιντάνι του ISIS:

X. Φιντάν Efenpress: Την Τουρκία πρέπει

πρώτα να βομβαρδίσει η Ε.Ε και η Ρωσία. ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ; του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Σε μια πρωτοφανή δήλωση για στέλεχος της υποτιθέμενης δυτικής-νατοϊκής συμμαχίας προχώρησε το "δεξί χέρι" του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν και νο2 σε ισχύ στην Τουρκία, αρχηγός της ΜΙΤ, Χ.Φιντάν.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν, δήλωσε στο γερμανικό ΑWD: "Η εισβολή στην Συρία από τον Πούτιν στρέφεται εναντίον του Ισλάμ και του διεθνούς δικαίου.

Το ΙSIS είναι μια πραγματικότητα. Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία"

"Λόγω παραβίασης των βασικών αρχών των Ηνωμένων Εθνών (σημειώνεται ότι η Ρωσία δέχτηκε επίσημο αίτημα βοήθειας από την νόμιμη συριακή κυβέρνηση) ζητώ από τους Δυτικούς να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανατρέψουν το σχέδιο του Β.Πούτιν να καταπνίξει την ισλαμική επανάσταση στη Συρία"

Αυτές τις δηλώσεις δεν θα τις έκανε ούτε ο ίδιος ο Μπαγκνταντί, ο αρχηγός του ISIS και τις έκανε ο αρχηγός μυστικών υπηρεσιών μιας χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ στο γερμανικό δίκτυο AWD και συνέχισε λέγοντας:

"Το Ισλαμικό κράτος είναι μια πραγματικότητα και πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι με την στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να εξαλείφθεί μια τόσο καλά οργανωμένη και δημοφιλής οργάνωση"

"Καλώ, λοιπόν, τους δυτικούς εταίρους μας να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στα ισλαμικά πολιτικά ρεύματα και να μην είναι κυνικοί απέναντί τους"

Ο Χακάν Φιντάν πρόσθεσε, ότι "καταλαβαίνουμε την ανησυχία της Δύσης σχετικά με το γεγονός ότι συρρέουν μαχητές απ'ολον τον κόσμο για να πολεμήσουν υπέρ του ISIS στην Συρία και για να επιλυθεί αυτό το ζήτημα, είναι απαραίτητο να ανοίξει ένα μόνιμο γραφείο στην Κωνσταντινούπολη από μέλη του ISIS. Είναι η σταθερή πεποίθησή της Τουρκίας"

Στο γερμανικό κανάλι αναφέρθηκε και το γεγονός ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία της τουρκικής περιφέρειας Χαττάι περιθάλπτεται ένας μεγάλος αριθμός μαχητών του ISIS, που τραυματίστηκαν από τα χτυπήματα της ρωσικής Αεροπορίας.

Δηλαδή έχουμε μια "πέμπτη φάλαγγα" στο εσωτερικό της υποτιθέμενης συμμαχίας κατά του ISIS -γιατί ο Χ.Φιντάν ΕΙΝΑΙ η Τουρκία- που παίρνει καθαρά το μέρος των ισλαμιστών τρομοκρατών και ακυρώνει οποιαδήποτε σκέψη συνεργασίας μαζί της κατά του ΙSIL.

Άλλωστε μόλις πριν μια εβδομάδα 5.000 μαχητές της ISIS που εκπαιδεύτηκαν στην Τουρκία και όπως είχε δημοσιεύσει το pronews.gr αλλά και δεκάδες άλλα μέσα ενημέρωσης, εισήλθαν στο Χαλέπι και απέτρεψαν την πτώση της πόλης την τελευταία στιγμή.

Εδώ λοιπόν έχουμε μια καθαρή και ομολογημένη συμμαχία Τουρκίας και ISIL και το ερώτημα είναι τι πήγε να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι χθες στην εκπομπή "Εν Καμίνω" του δημοσιογράφου και πρώην ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλου στο Κόντρα Channel ο διευθυντής σύνταξης του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης δήλωσε ότι "η Τουρκία βρίσκεται πίσω από το δουλεμπόριο,τους λάθρο και τους πρόσφυγες και υποστηρίζει, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους τρομοκράτες του ISIS" και καταλήγει για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα "απορώ για την επίσκεψη αυτή, τι θέλουμε να συζητήσουμε, τι θελουμε να διαπραγματευθούμε με την Άγκυρα;

Είναι σαν να ζητούμε από τον Π.Εσκομπάρ να λάβει μέτρα κατά των ναρκωτικών! Είναι εντελώς παράλογο!"

Η δήλωση λοιπόν του επικεφαλής της ΜΙΤ έρχεται στο προσκήνιο σε μια στιγμή που καθιστά άκαιρη και παντελώς άνευ αντικειμένου την επίσκεψη Α.Τσίπρα στην Τουρκία. pronews

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη