Με το ποντιακό γλέντι προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά κορυφώθηκαν το προσκύνημα στον Ιερό Ναό Κοσμά Αιτωλού στο Μαρούσι

Με το ποντιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με τη συνεργασία... του Δήμου Αμαρουσίου και τη συμμετοχή πλήθους πολιτών κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προ τιμήν της Παναγίας Σουμελά. Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού όπου διεξήχθη το γλέντι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Από την Τέταρτη 18 Νοεμβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου χιλιάδες προσκυνητών επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι όπου φιλοξενήθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά μέχρι την αναχώρησή της για το όρος Βέρμιο όπου φυλάσσεται.

Στον χαιρετισμό του προς τους παρισταμένους, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι ήταν μεγάλη τιμή για την πόλη να φιλοξενήσει την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, συνεχάρη τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου για τη συμβολή του στην φιλοξενία της ιερής εικόνας, συμβόλου του Ποντιακού Ελληνισμού, καταδικάζοντας τις φωνές που διαστρεβλώνουν τα πραγματικά γεγονότα και τις θηριωδίες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου.

Το ποντιακό γλέντι περιελάμβανε χορούς και τραγούδια του Πόντου από τα χορευτικά συγκροτήματα, ορχήστρα και τραγουδιστές του συλλόγου.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη