Ο κόσμος ξαναμοιράζεται - Τζιχαντισμός και νέα Γιάλτα

του Πέτρου Ι. Μηλιαράκη Ο γράφων υποστηρίζει ότι το φαινόμενο που βιώνουμε και αφορά στη σύγχρονη τρομοκρατία, είναι φαινόμενο που αντικατέστησε την «πάλη των τάξεων», μετατρέποντάς την σε «σύγκρουση πολιτισμών»....Αυτή όμως η «σύγκρουση πολιτισμών» είναι μια καταρχήν και κατ’ αρχάς σύγκρουση, γιατί εξαιρετικώς στο βάθος του όλου φαινομένου και σε δεύτερο χρόνο υποκρύπτονται οι προσδοκίες ή άλλως οι στόχοι που αφορούν στο νέο μοίρασμα του κόσμου.

η ενδοϊμπεριαλιστική αντίθεση Αυτό (όμως) το νέο μοίρασμα του κόσμου φαίνεται να καθυστερεί ως «νέα τάξη πραγμάτων». Αυτή νέα τάξη πραγμάτων αφετηρία της έχει την αποσύνθεση της Σοβιετικής Ένωσης και την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Έτσι κι αλλιώς, άλλωστε, ο νέος αιώνας πέρασε σε νέα ιστορική φάση. Στην ιστορική φάση της νέας διανομής του κόσμου που κατ’ ουσίαν αφορά ενδοϊμπεριαλιστική αντίθεση. Δηλαδή, η νέα ιστορική φάση δεν αφορά την αντίθεση ανάμεσα στο λεγόμενο σοσιαλισμό ή άλλως κομουνισμό και τον καπιταλισμό. Αφορά την αντίθεση αμιγώς εντός του πλαισίου του ιμπεριαλισμού. Συνεπώς αφορά ευθέως ενδοϊμπεριαλιστική αντίθεση. Τα γεγονότα δε δείχνουν ότι επισπεύδεται αυτή η διανομή του κόσμου, η οποία φαίνεται να καθυστερεί από τη δεκαετία του 1990 και μετά.

Για την προηγούμενη διανομή απαιτήθηκε ελάχιστο χρονικό όριο, καθόσον προσδιορίζεται με την έναρξη και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη νέα de facto ιστορική φάση ο με δημόσιο τρόπο ακήρυχτος νέος πόλεμος, αλλά ήδη de facto κηρυγμένος, φαίνεται να έχει μακρότερη περίοδο. Ωστόσο προσφάτως παρατηρείται ότι επισπεύδεται η νέα διανομή. Ας παρακολουθήσουμε μερικά ιστορικά δεδομένα στο πλαίσιο του παρόντος περιγράμματος: Το 2007 o στρατηγός

Wesley

Clark

σε

ομιλία του στο Σαν Φρανσίσκο αποκάλυψε τη συζήτηση που είχε το 1991 με προηγούμενο αναπληρωτή υπουργό άμυνας των ΗΠΑ, τον Paul Wolfowitz. Ο στρατηγός Clark αποκάλυψε εμπιστευτική ενημέρωση που είχε από τον τέως Αμερικανό Αξιωματούχο. Ότι δηλαδή το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει προ πολλού εκπονήσει σχέδιο επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή προκειμένου να ανατραπούν τα καθεστώτα του Ιράκ, της Συρίας και του Ιράν.

Στο πλαίσιο αυτών των επεμβάσεων δεν εξαιρούνταν το Λίβανο, η Λιβύη, η Σομαλία και το Σουδάν. Μόλις πριν τρία (3) χρόνια, ο τέως Πρωθυπουργός και νυν Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius, είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για τον εξοπλισμό των ανταρτών στη Συρία και τη χαλάρωση του εμπάρκου όπλων που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε θεσπίσει. Αναγνώρισε δε τη Συμμαχία των Επαναστατικών Δυνάμεων της Συρίας. Υπ’ όψιν επίσης ότι ο Laurent Fabius ήταν από τους ένθερμους υποστηρικτές της επέμβασης της Γαλλίας στη Λιβύη.

Το αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών έχει οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα και επιφαινόμενα όπως είναι η ασύμμετρη συμπεριφορά των Τζιχαντιστών με δολοφονικές επιθέσεις και απάνθρωπες – φρικιαστικές συμπεριφορές. Επιφαινόμενο της όλης αυτής κατάστασης είναι: α) η δημιουργία τεσσάρων (4) περίπου εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων που στόχο τους έχουν την εγκατάστασή τους στην κυρίως (ηπειρωτική) Ευρώπη, και β) το αποκορύφωμα των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων. Το «φαινόμενο των Τζιχαντιστών» απαιτεί πολλαπλή μελέτη, καθόσον αφορά ριζοσοπαστική κίνηση των Σουνιτών Ισλαμιστών. Οι Τζιχαντιστές είναι Σαλαφιστές –Ουαχαμπιστές. Δηλαδή είναι, όπως προεκτέθηκε, σουνιτικό ριζοσπαστικό κίνημα που υποστηρίζει την επιστροφή στο αυθεντικό Ισλάμ, Ασπάζεται δε το κοράνι και τη σούνα. η χρηματοδότηση των Τζιχαντιστών Η κοινή γνώμη διερωτάται για τον τρόπο χρηματοδότησης των Τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με στοιχεία των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το Χαλιφάτο εισπράττει σημαντικά ποσά από λίτρα ομήρων, τα οποία υπολογίζονται στα 10 εκ. δολ. ημερησίως. Ο έγκριτος Γαλλικός Le Monde αποκαλύπτει στοιχεία ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι του Ιράκ που αμείβονται στη Βαγδάτη και οι δημόσιοι υπάλληλοι της Συρίας που αμείβονται στη Δαμασκό φορολογούνται στο 50% επί των εισοδημάτων τους από το Χαλιφάτο, με αποτέλεσμα οι Τζιχαντιστές να έχουν έσοδα 300 εκ. δολ. το χρόνο μόνο από την πηγή αυτή. Η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι γίνεται παραεμπόριο αρχαιοτήτων και έργων τέχνης που αποφέρουν 100 εκ. δολ. ετησίως στο Χαλιφάτο, ενώ η Financial Times αποκαλύπτουν ότι καθημερινώς ουρές χιλιομέτρων βυτιοφόρων μεταφέρουν πετρέλαιο σε διάφορες κατευθύνσεις συμπεριλαμβανόμενης και της Τουρκίας!...

Υπ’ όψιν δε ότι το Χαλιφάτο ελέγχει δέκα (10) οικόπεδα πετρελαίου που του αποδίδουν από την με Συρία 44.000 βαρέλια την ημέρα και από το Ιράκ 4.000 βαρέλια την ημέρα.

Η πώληση δε του πετρελαίου λαμβάνει χώρα έξω από οποιοδήποτε κανόνα ανταγωνισμού, καθόσον το Χαλιφάτο πωλεί το πετρέλαιο κατά 15 δολ. φθηνότερα από τη επίσημη αγορά, πράγμα που του αποφέρει κέρδη της τάξης των 1,4 εκ. δολ. την μέρα, δηλαδή κέρδος 500 εκ. δολ. το χρόνο.

Τα προαναφερόμενα είναι απολύτως γνωστά όχι μόνο στις Μυστικές Υπηρεσίες και στις Κυβερνήσεις όλων των κρατών που έχουν επέμβει, που εμπλέκονται ή παρακολουθούν τις καταστάσεις, αλλά και Κυβερνήσεων συμμάχων προς τα κράτη και τις κυβερνήσεις των κρατών αυτών που εμπλέκονται. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα στοιχεία αυτά τα γνωρίζουν και έγκριτοι δημοσιογράφοι. Τούτο σημαίνει πως πάν ό,τι λειτουργεί ως προς το Χαλιφάτο είναι κατ’ ουσίαν πασίδηλο σε ευρύ πλέγμα κρατών και Μυστικών Υπηρεσιών.

Οι πρόσφατες τρομοκρατικές εκδηλώσεις-ενέργειες στη μοναδικότητά τους είναι ισοδύναμες των προηγούμενων ενεργειών που αφορούσαν την τρομοκρατική ενέργεια της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, αλλά και άλλες πράξεις τρομοκρατικών ενεργειών σε ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Αίγυπτο, Μάλι και αλλού. Έτσι ο πόλεμος, όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δήλωσε, έχει πλέον μεταφερθεί με τρόπο ασύμμετρο εντός των εδαφών οργανωμένων κρατών και ιδιαιτέρως εντός των μητροπολιτικών χωρών της λεγόμενης Δύσης.

Στη διαδικασία αυτή δεν εξαιρούνται και ενέργειες που πλήττουν άλλες χώρες επεμβατικές στην περιοχή όπως είναι η Ρωσία η οποία αναγνώρισε ότι η πρόσφατη πτώση του ρωσικού πολιτικού αεροσκάφους οφειλόταν σε πράξη τρομοκρατίας των Τζιχαντιστών.

Τα προαναφερόμενα εγείρουν μείζον πολιτικό ζήτημα δημοκρατίας και ασφάλειας. Αφορούν δε το κρίσιμο ζήτημα της επίλυσης του όλου φαινομένου. Του φαινομένου της αντιμετώπισης της όλης κατάστασης καθόσον οι Τζιχαντιστές ενεργούν με μεταφυσικά κριτήρια και με ασύμμετρη συμπεριφορά.

Για να επανέλθουμε όμως στην αρχική μας τοποθέτηση, θα πρέπει ρητώς να επισημειωθεί ότι η αντιμετώπιση της παρούσας κατάστασης που αφορά το νέο μοίρασμα του κόσμου, απαιτεί ιδιαίτερη σύνεση και μέτρο, έτσι ώστε η όποια αντιμετώπιση που κατ’ ουσίαν αφορά τα συμφέροντα ως προς το νέο μοίρασμα του κόσμου, να μην συνεπάγεται περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών!...

Δημοσιεύθηκε στα «επίκαιρα»

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη