Για γάμο διαρκείας παντρευτείτε… κοντό άνδρα!

Οι ψηλοί άνδρες παντρεύονται ταχύτερα αλλά οι γάμοι τους συνήθως δεν διαρκούν πολύ. Οι κοντύτεροι πάλι φαίνεται να αποτελούν τη «συνταγή της επιτυχίας» για μακροχρόνιους γάμους, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ανακάλυψαν ότι τα ποσοστά διαζυγίων στους κοντούς άνδρες είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των ανδρών με μέτριο ή μεγάλο ύψος. Συγχρόνως οι κοντύτεροι άνδρες έτειναν να παντρεύονται αρκετά μικρότερές τους στην ηλικία γυναίκες και να αποκτούν περισσότερα χρήματα από τις συζύγους τους. Από την πλευρά τους οι ψηλοί άνδρες παντρεύονταν πιο μορφωμένες γυναίκες οι οποίες ήταν συνήθως μεγαλύτερες σε ηλικία καθώς και γυναίκες της ίδιας φυλής. Ωστόσο οι γάμοι αυτοί είχαν… άδοξο τέλος συχνότερα από τους γάμους που έκαναν οι πιο κοντοί άνδρες. Υπήρχε όμως και ένα σημαντικό πλεονέκτημα των ψηλότερων ανδρών (για όσο τουλάχιστον διαρκούσε ο γάμος): φάνηκε ότι συμμετείχαν στις δουλειές του σπιτιού πολύ περισσότερο από τους λιγότερο προικισμένους στο ύψος. Μπορεί οι γυναίκες, σύμφωνα με τους ερευνητές, να συνδέουν το ύψος με την ελκυστικότητα, την αρρενωπότητα και το καλύτερο status, ωστόσο, η συνταγή ενός γάμου με διάρκεια είναι πιο… κοντή. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του ύψους των ανδρών και του είδους της σχέσης τους με τις γυναίκες. Οι κοντύτεροι άνδρες αντισταθμίζουν το φυσικό μειονέκτημά τους καταφέρνοντας να κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τις συζύγους τους ενώ οι ψηλότεροι άνδρες είναι πιο πιθανό να εκμεταλλεύονται το ύψος τους ώστε να ελκύσουν γυναίκες με υψηλότερες απολαβές από τους ίδιους» αναφέρουν οι ερευνητές Αμπιγκέιλ Γουάιτζμαν και Ντάλτον Κόνλι από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από μια μεγάλη μελέτη η οποία διεξάγεται σε αμερικανικές οικογένειες από το 1968 (Panel Study of Income Dynamics). Οπως σημειώνουν «οι μελέτες που αφορούν τις online γνωριμίες μαρτυρούν ότι η φυσική έλξη αποτελεί παράγοντα-»κλειδί» για τη δημιουργία σχέσης, ωστόσο μας λένε ελάχιστα σχετικά με τον ρόλο που παίζει η ελκυστικότητα κάποιου σε μια μακροχρόνια σχέση».

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι σε γενικό πλαίσιο οι ψηλότεροι άνδρες υπερτερούν των κοντύτερων στον εργασιακό στίβο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ποσοστό της τάξεως του 90% των διευθυνόντων συμβούλων στις μεγάλες εταιρείες είναι ψηλότεροι από τον μέσο όρο ενώ παράλληλα στοιχεία μαρτυρούν πως οι ψηλότεροι άνδρες κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους κοντύτερους. Τώρα στο πλαίσιο της νέας μελέτης οι ειδικοί αναφέρουν πως η ανάλυσή τους έδειξε ότι οι σύζυγοι των κοντών, των μέτριων και των ψηλών ανδρών εμφανίζουν διαφορές μεταξύ τους. «Οι κοντοί άνδρες παντρεύονται και χωρίζουν σε χαμηλότερα ποσοστά από τους υπολοίπους. Συγχρόνως το ύψος του άνδρα σε σύγκριση με τους άλλους άνδρες αλλά και το ύψος του σε σύγκριση με τη σύζυγό του συνδέεται άμεσα με το μοίρασμα των οικιακών αλλά και με τις απολαβές».

Οι ερευνητές προσθέτουν ότι από τα ευρήματα προκύπτει ότι υπάρχει μια ιεραρχία του… ύψους σε ό,τι αφορά τους άνδρες που βγαίνουν στην «αγορά του γάμου». «Αποδεικνύεται ότι τουλάχιστον ένα φυσικό χαρακτηριστικό, το ύψος, επηρεάζει τη δημιουργία σχέσης και τη λειτουργία της καθώς και τη σταθερότητα των μακροχρόνιων σχέσεων». Ακρως εντυπωσιακό ήταν, κατά τους επιστήμονες, το εύρημα ότι οι ψηλοί άνδρες τείνουν να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι. Συγκεκριμένα, όπως είδαν, οι ψηλοί άνδρες είναι πιθανότερο κατά 25%-30% να κάνουν περισσότερα οικιακά σε σύγκριση με τους κοντύτερους. Σημαντικές ήταν οι διαφορές μεταξύ ψηλών και κοντών και στην επιλογή συντρόφου.

Οι κοντοί άνδρες φάνηκε να έχουν 269% περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν μια γυναίκα ίδιου ύψους σε σύγκριση με τους άνδρες με μέτριο ύψος και 1.450% περισσότερες πιθανότητες να παντρευτούν μια γυναίκα ψηλότερή τους. Οι ψηλοί άνδρες δεν συνήθιζαν να παντρεύονται γυναίκες του ίδιου ύψους – πόσω μάλλον ψηλότερες από εκείνους. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι κοντοί άνδρες χρησιμοποιούν το χρήμα για να αντισταθμίσουν ό,τι τους λείπει σε… μπόι. Οι ψηλοί πάλι στηρίζονται στα… πολλά εκατοστά τους για να καλύψουν τα λίγα χρήματά τους (λιγότερα συνήθως από εκείνα της συζύγου τους).

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη