ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ

Σε... στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές τους εξαναγκάζονται τα πανεπιστήμια, λόγω της μη καταβολής, έως σήμερα, του κονδυλίου του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού για το 2015. Ήδη, ο...

Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων διαμαρτύρεται διότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου δεν έχουν ακόμα πληρωθεί για τα διανεμημένα συγγράμματα από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, ζητώντας να δοθεί λύση από τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας. Ολοι οι εκδότες επιστημονικού συγγράμματος στήριζαν και στηρίζουν τη διανομή δωρεάν συγγραμμάτων στους σπουδαστές και τους φοιτητές της χώρας. Το αν θα συνεχίσουν να τη στηρίζουν δεν είναι πλέον στο χέρι τους μόνον, αφού, για να συνεχίσουν, θα πρέπει πρωτίστως να υπάρχουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι του Συλλόγου σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η διανομή των συγγραμμάτων του επόμενου έτους.

Όπως οι ίδιοι εξήγησαν, τα ακοστολόγητα συγγράμματα τα οποία διανεμήθηκαν και διανέμονται στους φοιτητές υπερβαίνουν τα 1.700 σε τίτλους. Το κόστος των ακοστολόγητων αυτών συγγραμμάτων ανέρχεται ήδη στα 5.500.000 ευρώ, τα οποία προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην οικονομική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, αφού δεν προϋπολογίζονται. Παράλληλα, προκαλούν οικονομική ζημία στους εκδότες, αφού ως ακοστολόγητα δεν τιμολογούνται, ενώ στερούν έσοδα ΦΠΑ από το υπουργείο Οικονομικών ακριβώς επειδή δεν τιμολογούνται.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη