Αυτές είναι οι νέες σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ

Νέες σκληρές προτάσεις κατέθεσε προς την ελληνική πλευρά το ΔΝΤ, θέτοντας σε κίνδυνο την επίτευξη μιας βιώσιμης συμφωνίας.

Οι θεσμοί προτείνουν, μεταξύ άλλων, αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022... αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων και αφαίρεση της φορολογίας σε τομείς που για πρώτη φορά θα υπήρχαν ανάλογες ρυθμίσεις. Αυτές είναι οι σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ: Δημοσιονομικά Επιμένει στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ετήσιου ΑΕΠ και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%. 100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. (αντί για 200 που προτείναμε) Μικρότερη αύξηση στη φορολογία των κερδών των νομικών προσώπων - επιχειρήσεων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε) Αφαιρεί τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια) Αφαιρεί τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G της κινητής τηλεφωνίας Αφαιρεί τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών Συντάξεις Επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως ως προς τον υπολογισμό των συντάξεων. Αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές) Επιμένει σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος Ζητά εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016 Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας) Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017 Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6% Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου

2015 Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015 Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας περί αποκατάστασης των μειωμένων συντάξεων.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη