Πανελλήνιες 2015: Δείτε σε ποια πεδία υπάρχει πτώση - Τι έδειξαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων;

Πτώση των βάσεων στα...

τέσσερα από τα πέντε επιστημονικά πεδία φέρνουν οι χαμηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως αποκαλύπτουν τα στατιστικά στοιχεία.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο το 0,95% των μαθητών της θεωρητικής έγραψαν από 18-20, που σημαίνει ότι μειώθηκαν και οι αριστούχοι. Εκτιμάται ότι αυτό θα φέρει κατακόρυφη πτώση των βάσεων ακόμη και στις σχολές που θεωρούνται περιζήτητες. Στο πρώτο επιστημονικό πεδίο, πτώση των βάσεων θα πρέπει να αναμένεται στις Νομικές και σε κάποιες Παιδαγωγικές σχολές, καθώς επίσης και σε τμήματα όπως Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Κοινωνιολογίας, Θεατρικών Σπουδών και Κοινωνικής Θεολογίας.

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, στο δεύτερο και το τέταρτο επιστημονικό πεδίο αναμένεται ελεύθερη πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές όπως οι Φυσικομαθηματικές και: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Οι χαμηλές βαθμολογίες στη Βιολογία φέρουν πτώση των βάσεων και στο τρίτο πεδίο και σε σχολές όπως η Ιατρική και οι Φαρμακευτικές.

Αντίθετα, το πέμπτο πεδίο, οι βάσεις αναμένεται να μείνουν στα περσινά επίπεδα ή να αυξηθούν λίγο σε σχολές όπως Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών Επιστημών.

Πηγή: newsit.gr

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη