10 τρομακτικά μέρη στα οποία ο χρόνος έχει σταματήσει να κυλάει (εικόνες)

Ο χρόνος άλλαξε και το διαδίκτυο γέμισε με ανασκοπήσεις για όσα

έγιναν και σημάδεψαν το 2013. Το αφιέρωμα που σας παρουσιάζουμε είναι διαφορετικό γιατί στα μέρη απ όπου προέρχονται οι φωτογραφίες, ο χρόνος δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Γιατί απλούστατα εκεί έχει σταματήσει! Αυτά είναι τα 10 πιο εντυπωσιακά μέρη που έχει ξεχάσει ο άνθρωπος. Πολλά από αυτά θυμίζουν ταινίες τρόμου ή επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι πραγματικά.

10. Φάρος στον Βράχο Ανίβα, Σακαλινάσκαγια Ομπλάστ, Ρωσία… Ένα νησί – φυλακή που χρησιμοποιούνταν απ’ τους Ρώσους. Ο φάρος τώρα στέκεται εγκαταλελειμμένος στη θάλασσα μεταξύ της Ιαπωνίας και των ανατολικών ακτών της Ρωσίας.

9. Υποθαλάσσια Πόλη Σισένγκ, Κίνα… Η πόλη Σισένγκ βρίσκεται στον πάτο της θάλασσας τα τελευταία 53 χρόνια, από τότε που το φράγμα του ποταμού Xin’an πλημμύρισε την περιοχή. Ιδρύθηκε πριν από 1.300 χρόνια….

8. Πάρκο για τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ, Καγουαγκούτσι, Ιαπωνία… Κατασκευάστηκε το 1997 στους πρόποδες του βουνού Φούτζι. Ήταν ένα πάρκο εμπνευσμένο από το βιβλίο του Τζόναθαν Σουίφτ «Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ». Λειτούργησε μόλις για 10 χρόνια πριν εγκαταλειφθεί.

7. Ερείπια του πλοίου Φουερτεβεντούρα, Κανάριοι Νήσοι… Το πλοίο ναυάγησε το 1994 μετά από 54 χρόνια υπηρεσίας. Δεν έχει μετακινηθεί από τότε.

6. Κάστρο Μιράντα, Βέλγιο… Το κάστρο χτίστηκε από Γάλλους αριστοκράτες που εγκατέλειψαν τη Γαλλία μετά την Επανάσταση το 1879. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου το Κάστρο Μιράντα χρησιμοποιήθηκε ως ορφανοτροφείο. Εγκαταλείφθηκε το 1980 ενώ η οικογένεια αρνούνταν να επιτρέψει στις αρχές να το φροντίσουν. Είναι ένα απ’ τα αγαπημένα κάστρα των κυνηγών φαντασμάτων.

5. Άσυλο Γουίλαρντ, Γουίλαρντ, Νέα Υόρκη… Το «τρελοκομείο» Γουίλαρντ χτίστηκε το 1869 και έκλεισε το 1995. Απ’ τους 50.000 ασθενείς που έμειναν στο άσυλο, τουλάχιστον οι μισοί πέθαναν εκεί. Το νεκροτομείο προσελκύει πολλούς κυνηγούς φαντασμάτων και λάτρεις του τρόμου. Τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του έλεγαν ότι «κανείς απ’ τους ασθενείς δεν θα φύγει, εκτός αν είναι σε φέρετρο».

4. Ξενοδοχείο Ριουγκιόνγκ, Πιονγκ Γιανκ, Βόρεια Κορέα… Το ξενοδοχείο αποτελείται από 105 ορόφους. Τα έργα σταμάτησαν το 1982 επειδή οι περισσότεροι εργάτες πέθαναν απ’ την πείνα. Ξεκίνησαν πάλι το 2008 και η κυβέρνηση ξόδεψε 105 εκατομμύρια για να καλυφθεί το εξωτερικό με γυαλί. Ξένοι επισκέπτες έχουν πει ότι, ενώ το εξωτερικό φαίνεται έτοιμο το εσωτερικό είναι ακόμα με τους σοβάδες.

3. Φάρμα στη Λίμνη Σενέκα, Νέα Υόρκη… Αυτή η εγκαταλελειμμένη φάρμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης λειτουργεί ως νεκροταφείο παλαιών αυτοκινήτων.

2. Ορυχείο Διαμαντιών Μίρνι, Ανατολική Σιβηρία, Ρωσία… Η δεύτερη μεγαλύτερη τρύπα κατασκευασμένη από άνθρωπο. Το ορυχείο Μίρνι κατασκευάστηκε με εντολή του Στάλιν για να ικανοποιηθεί η ανάγκη της Σοβιετικής Ένωσης για διαμάντια. Το ορυχείο εγκαταλείφθηκε όταν ήταν πλέον αδύνατο να βαθύνει κι άλλο η τρύπα.

1. Πριπιάτ, Ουκρανία… Η πόλη Πριπιάτ είχε 50.000 κατοίκους, αλλά εγκαταλείφτηκε μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ το 1986. Εξαιτίας της ακτινοβολίας έχει μείνει ανέγγιχτη από τότε….

Πηγή

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη