«Ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί το σχέδιο Α, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το σχέδιο Β»

Την «έντονη ανησυχία» του εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το γεγονός ότι «το έργο που έγινε στη Δημόσια Διοίκηση τους τελευταίους 18 μήνες βρίσκεται στη διαδικασία της γρήγορης αποδόμησης».

Ο κοινοβουλευτικός…

εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας το Σάββατο στο «Βήμα FM», δήλωσε ότι: «δεν φαίνεται να υπάρχει κοινός τόπος συνεννόησης ούτε για κάποιες από τις αυτονόητες αλλαγές που είχαν δρομολογηθεί εκ των ημερών μου», κάτι που ο ίδιος απέδωσε σε «γραμμάτια που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να πληρώσει στους συνδικαλιστές του Δημοσίου, οι οποίοι τόσο λυσσαλέα τον στήριξαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου».

Όσον αφορά τις κινήσεις του νέου υπ. Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, ο Μητσοτάκης σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας όσα δήλωνε προεκλογικά, θα είναι «επικίνδυνο για τη χώρα, η οποία φαίνεται να οδηγείται σε μια ανεξέλεγκτη πορεία σύγκρουσης με την Ευρώπη».

Είναι μια πολύ επικίνδυνη σύγκρουση. Επειδή ο κ. Βαρουφάκης είναι καθηγητής στη Θεωρία των Παιγνίων την οποία είχα και εγώ την ευκαιρία να μελετήσω στα ακαδημαϊκά μου χρόνια, θέλω να του θυμίσω ότι μπορεί να υπάρχουν δυο κερδισμένοι και δυο ηττημένοι. Στο ένα σενάριο, μπορούμε να είμαστε και οι δυο κερδισμένοι σε μια ρεαλιστική συνεννόηση με την Ευρώπη. Στο δεύτερο σενάριο, που βγούμε και οι δυο ηττημένοι, η Ελλάδα θα ζημιωθεί πολλαπλώς διότι οι επιπτώσεις μέσα από μια τέτοια σύγκρουση θα είναι καταστροφικές για τη χώρα μας, ενώ για την Ευρώπη θα είναι διαχειρίσιμες. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι παίζεται ένα γεωπολιτικό σκάκι και η Ελλάδα είναι ένα πιόνι. Ενίοτε στις παρτίδες σκακιού τα πιόνια θυσιάζονται. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι λύσεις Ευρώπη είναι μόνο συναινετικές. «Αυτό που με φοβίζει είναι ότι μπαίνουμε σε ένα μονόδρομο σύγκρουσης από τον οποίο και να θέλουμε να βγούμε κάποια στιγμή στη συνέχεια θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, διότι έχουν ειπωθεί βαριές κουβέντες από την ελληνική κυβέρνηση που δεν ξελέγονται. Οι άνθρωποι που διαπραγματεύονται δεν έχουν ούτε τις γνώσεις, ούτε τις ικανότητες και διακρίνονται από μια έπαρση και μια αλαζονεία», εξήγησε, σημειώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί το σχέδιο Α, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το σχέδιο Β».

Όσον αφορά τα εσωκομματική και την ήττα στις εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης, σημείωσε ότι η ΝΔ πρέπει να κάνει την «αυτοκριτική της» και απέδωσε την ήττα στο γεγονός ότι «τα τελευταίο εξάμηνο η κυβέρνηση είχε απολέσει τη μεταρρυθμιστική της δυναμική».

Βέβαια, από την άλλη, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία. «Τίθεται θέμα ειλικρινούς αυτοκριτικής και διόρθωσης των λαθών που μας οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η αυτοκριτική πρέπει να ξεκινήσει με μια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, να δοθεί ο λόγος σε όσους θέλουν να τοποθετηθούν ώστε να μπορέσουμε με ειλικρίνεια να συζητήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη