Οι τροφές που μας γερνούν πιο γρήγορα...

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι η καλή διατροφή βοηθά κατά πολύ στο να διατηρήσουμε μια όμορφη και νεανική επιδερμίδα...

Υπάρχουν όμως κάποιες τροφές τις οποίες θα πρέπει οπωσδήποτε να τις αποφεύγουμε αφού έχουν την ιδιότητα να... καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου και να μας κάνουν να δείχνουμε πιο γερασμένοι...

Η ζάχαρη προκαλεί πρόωρα σημάδια γήρανσης αφού επιβραδύνει τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο ευθύνεται για τη σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, η κατανάλωση ζάχαρης σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί την αύξηση της ινσουλίνης , η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση φλεγμονών που προκαλούν κυτταρικές αλλοιώσεις στους ιστούς της επιδερμίδας.

Το αλάτι αφυδατώνει το σώμα. Η αφυδάτωση σε κάνει να αισθάνεσαι κόπωση και να φαίνεσαι κουρασμένος και χωρίς ενέργεια. Ακόμη, το περιττό αλάτι οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών. Οπότε την επόμενη φορά που θα πας να βάλεις λίγο ακόμα αλατάκι στις ήδη αλατισμένες πατάτες ή στον.. γύρο σκέψου το καλύτερα! Και μην ξεχνάς ότι αλάτι υπάρχει σε ΟΛΕΣ τις τροφές...

Το αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία του συκωτιού, το οποίο είναι βασικό όργανο για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Όταν το συκώτι δεν λειτουργεί καλά, τότε συσσωρεύονται τοξίνες στο δέρμα που ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων, ακόμα και ακμής.

Επεξεργασμένα τρόφιμα. Κρατηθείτε μακρυά από λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον.Όχι μόνο κρύβουν πολλά λιπαρά, αλλά και μεγάλες ποσότητες σε αλάτι. Μην ξεχνάτε, ότι τέτοιου είδους προϊόντα ευθύνονται για πολλά καρδιακά επεισόδια.

Το πολύ κόκκινο κρέας όχι μόνο κόβει χρόνια ζωής, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιοπαθειών και καρκίνου, αλλά χαλάει και το δέρμα μας...Τα υψηλά επίπεδα σιδήρου που εντοπίζονται στο κόκκινο κρέας φαίνεται να είναι εκείνα που, μεταξύ άλλων, το ενοχοποιούν.

Ο καφές και όλα τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη σε αφυδατώνουν σε τέτοιο βαθμό που μπορεί ακόμη και να επηρεάσει το δέρμα. Τα καλά νέα τελειώνουν στο ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα...

Τα ακόρεστα λιπαρά, κάνουν το δέρμα να φαίνεται άκαμπτο. Τα λιπαρά αυτά (μπορεί να τα βρείτε και ως Trans fats) βουλώνουν και σκληραίνουν τις αρτηρίες και τα μικρότερα αιμοφόρα αγγεία, με πολλά αρνητικά για τον οργανισμό και δυστυχώς επηρεάζοντας και το δέρμα σε μεγάλο βαθμό. Όπως λένε και οι Άγγλοι «A moment on the lips, a lifetime on the hips»..

Τα αναψυκτικά ένα ρόφημα πλούσιο σε ζάχαρη, τα αναψυκτικά αφυδατώνουν το σώμα σου, κάνοντας σε να αισθάνεσαι κούραση. Ακόμη και τα αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη όμως περιέχουν γλυκαντικές ουσίες (και ορισμένα καφεΐνη) οπότε η κατανάλωση τους θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη