Δεν τα έσπασαν με την Αθήνα αλλά έστειλαν τελεσίγραφο

Χωρίς κοινό ανακοινωθέν ολοκληρώθηκε το άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες με θέμα το ελληνικό ζήτημα γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία της Ευρωζώνης δεν θέλησε παρά τη σκληρή στάση…

της Ελλάδας να «τα σπάσει με την Αθήνα».

Η ελληνική πλευρά αφού ανέλυσε τα σημεία ενός νέου προγράμματος αρνήθηκε κάθετα να συμφωνήσει σε παράταση του μνημονίου ,όρο που έθεσαν οι εταίροι για την οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη μαραθώνια συνεδρίαση, η συνάντηση ήταν «κρίσιμη και εποικοδομητική» και οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα.

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν οι υπουργοί Οικονομικών σε κοινά συμπεράσματα και επομένως δεν υπάρχει κοινή ανακοίνωση.

Παρά την καλή θέληση και τις προσπάθειες, δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα», τόνισε από την πλευρά του ο Π. Μοσκοβισί.

Ο γάλλος επίτροπος επανέλαβε την ανάγκη να βρεθεί ο κοινός τόπος μεταξύ του να γίνει σεβαστή η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού, και οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων ενώ δεν υπήρξε συμφωνία. «Παράταση του μνημονίου, δεν γίνεται αποδεκτή από την ελληνική πλευρά», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πάντως όπως όλα δείχνουν οι εταίροι έθεσαν νέο όριο για την Αθήνα, τη Δευτέρα και τη συνεδρίαση του τακτικού Eurogroup.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη