Οι Ράδιο Αρβύλα κάνουν σάτιρα, ο Λάκης Λαζόπουλος καθαρή προπαγάνδα

Ποια είναι τα όρια μεταξύ σάτιρας και προπαγάνδας. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της αθλιότητας και του γέλιου. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα κατά εποχές, αλλά… για να μην μακρηγορούμε και να μπούμε κατ” ευθείαν στο θέμα υπάρχουν δυο απλά παραδείγματα και τα δύο τηλεοπτικά, άρα ευρέως προσβάσιμα στους πολίτες.

Γράφει ο Παντελής Ζαγοριανίτης

Σήμερα, λοιπόν, δίπλα στη λέξη πολιτική σάτιρα μπορούμε να βάλουμε εύκολα το τηλεοπτικό προϊόν που ονομάζεται Ράδιο Αρβύλα, της παρέας του Αντώνη Κανάκη.

Στον αντίποδα, δίπλα στη λέξη προπαγάνδα μπορούμε να βάλουμε το τηλεοπτικό προϊόν Αλ Τσαντίρι του Λάκη Λαζόπουλου.

Δεν έχει σημασία αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί τους. Είναι απλώς θέμα αρχής. Αρκετές φορές ίσως και οι Ράδιο Αρβύλα μπορεί να φτάνουν στα όρια ή και να τα ξεπερνούν. Η διαφορά όμως σε σχέση με τον κ. Λαζόπουλο είναι ότι ποτέ δεν δίνουν την εντύπωση ότι το κάνουν για να προπαγανδίσουν τις ιδέες τους και να επηρεάσουν την ψήφο των πολιτών.

Μπορεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς μαζί τους. Τους δέχεσαι όμως γιατί κατανοείς τα κίνητρά τους και συγχωρείς τις όποιες τους ακρότητες. Άλλωστε είναι αποδεκτό ότι στη σάτιρα δεν υπάρχουν όρια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, που αφορά στον κ. Λαζόπουλο δυστυχώς δεν υπάρχουν όρια και στην προπαγάνδα του την οποία βαφτίζει σάτιρα χρησιμοποιώντας το όποιο προσωπικό καταπίστευμα έχει από το παρελθόν του.

Ο κ. Λαζόπουλος κάνει εμφανώς στρατευμένη τέχνη χρησιμοποιώντας όλα τα τεχνάσματα του λαϊκισμού. Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε αναπόδεικτα επιχειρήματα για χρηματισμό του όπως κάνει ο ίδιος για τους πολιτικούς του αντιπάλους δεν θα το κάνουμε.

Θα δεχθούμε καλόπιστα ότι απλώς θέλει να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι δικαίωμά του.

Δεν είναι, όμως, δικαίωμα του να χρησιμοποιεί την τέχνη του και αντί να ασκεί κριτική και σάτιρα να λασπώνει όσους κατά περίπτωση δεν του αρέσουν ή δεν ικανοποιούν τις κατά καιρούς προσωπικές του ανάγκες και επιλογές.

Πηγή: koolnews.gr

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη