Στο Εφετείο οι συνεργάτες του Ξηρού

Στο Εφετείο Αθηνών οδηγήθηκαν λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες που φέρονται να είναι συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού και συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής αργά το απόγευμα της Τρίτης στην…

Καλαμάτα. Η είσοδός τους στο κτήριο έγινε από τον υπόγειο χώρο και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία.

Ο ένας είναι ένας 54χρονος Έλληνας, απότακτος αστυνομικός, μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και παλιός γνώριμος των αρχών αφού στο παρελθόν φέρεται να είχε εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις του αποκαλούμενου «σκληρού» ποινικού δικαίου, για τον οποίο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ανήκει στους νέους συνεργάτες του Ξηρού, στη νέα ομάδα που προσπάθησε να δημιουργήσει το αρχιτρομοκράτης. Η καταγωγή του 54χρονου είναι από το Οίτυλο Λακωνίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε στα ΕΚΑΜ από όπου έφυγε το 2011.

Ο δεύτερος είναι ένας 37χρονος Αλβανός υπήκοος, αυτός που φέρεται να εμφανιζόταν στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας της Αναβύσσου αλλά και στους περίοικους ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με το όνομα «Θεοχάρης», ο ίδιος δηλαδή που αρχικώς νοίκιασε το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και αποφυλακίστηκε το 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην στενή επιχειρησιακή ομάδα Ξηρού και αμέσως μετά την σύλληψη Ξηρού διέφυγαν από την Αθήνα στην Καλαμάτα, τόπο καταγωγής του 54χρονου Έλληνα. Μάλιστα, οι δυο τους φαίνεται πως ήταν μεσολαβητές για την απόκτηση βαρύ οπλισμού, που βρέθηκε στις γιάφκες σε Ανάβυσσο και Λουτράκι.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη