Για υποκρισία κατηγορεί τη Δύση ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης για υποκρισία στη στάση που κράτησαν σχετικά με τις επιθέσεις στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό και σε ένα εβραϊκό παντοπωλείο στο…

Παρίσι, αλλά παράλληλα παρέλειψαν να καταδικάσουν τις βίαιες ενέργειες κατά μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, ο Ερντογάν κατήγγειλε με έντονο τρόπο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος συμμετείχε την Κυριακή μαζί με πολλούς άλλους ξένους ηγέτες στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Παρίσι με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα. Πώς μπορεί ένας άνδρας ο οποίος έχει σκοτώσει 25.000 ανθρώπους στη Γάζα ασκώντας κρατική τρομοκρατία να κουνάει το χέρι του στο Παρίσι, λες και οι πολίτες περιμένουν με έξαψη να κάνει κάτι τέτοιο; Πως τόλμησε να πάει εκεί;», είπε. Θα όφειλες πρώτα να δώσεις εξηγήσεις για τα παιδιά και τις γυναίκες που σκότωσες», συνέχισε απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στον Νετανιάχου ο Ερντογάν, σφοδρός επικριτής των ισραηλινών επιθέσεων εναντίον ισλαμιστών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, παρά τις στενές εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας.

Ο Ερντογάν δεν συμμετείχε την Κυριακή στην πορεία, πάντως ο πρωθυπουργός της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου έλαβε μέρος σε αυτήν. Η υποκρισία της Δύσης είναι προφανής. Ως μουσουλμάνοι, δεν έχουμε λάβει ποτέ μέρος σε τρομοκρατικές σφαγές. Πίσω από αυτές βρίσκονται ο ρατσισμός, η ρητορική του μίσους και η ισλαμοφοβία», είπε ο Ερντογάν. «Παρακαλώ τις κυβερνήσεις των χωρών όπου τα τεμένη μας έχουν δεχτεί επιθέσεις να λάβουν μέτρα», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος. «Παίζονται παιχνίδια σε βάρος του ισλαμικού κόσμου και πρέπει να το έχουμε υπόψη μας αυτό», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν υποστήριξε επίσης ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 17 άνθρωποι οφείλονται στην αποτυχία των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας, δεδομένου ότι οι ύποπτοι είχαν ποινικό μητρώο και είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης για τρομοκρατία. Γάλλοι πολίτες έφεραν εις πέρας αυτή τη σφαγή και οι μουσουλμάνοι πληρώνουν το τίμημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό… Δεν παρακολουθούν οι μυστικές τους υπηρεσίες όσους αποφυλακίζονται;»

Ο Ερντογάν έκρινε ακόμη ότι η ισλαμοφοβία είναι ο λόγος για την απροθυμία της Δύσης να φιλοξενήσει περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία μετά από σχεδόν 4 χρόνια εμφυλίου πολέμου, ενώ τόνισε ότι στην Τουρκία φιλοξενούνται πάνω από 1,6 εκατ. Σύροι.

Από την πλευρά τους ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν επικρίνει την Τουρκία διότι επιτρέπει σε ισλαμιστές μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη να περνούν το έδαφός της με σκοπό να φτάσουν στη γειτονική Συρία ώστε να πολεμήσουν στις τάξεις των τζιχαντιστών. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη