«Ματωμένος» γάμος από ρουκέτα στο Αφγανιστάν

Μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια μαχών μεταξύ των δυνάμεων της αφγανικής κυβέρνησης και των ανταρτών Ταλιμπάν στο νότιο Αφγανιστάν έπεσε στο χώρο μιας γαμήλιας δεξίωσης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους…

και τραυματίζοντας άλλους 45, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Σανγκίν που βρίσκεται στην επαρχία Χελμάντ, στο νότιο Αφγανιστάν. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας πύραυλος έπεσε κατά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας και των Ταλιμπάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Χελμάντ. Ο Φαρέντ Αχμάντ Ομπάιντ είπε ότι τα περισσότερα από τα θύματα ήταν γυναίκες και παιδιά.

Ο Ατάλ Καρέμ, επικεφαλής του επαρχιακού συμβουλίου της Χελμάντ, επιβεβαίωσε την πληροφορία προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς πολλοί τραυματίες εισήχθησαν στο νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης στη Λασκάρ Γκα, πρωτεύουσα της επαρχίας.

Αυτή η περιοχή είναι ένα προπύργιο των Ταλιμπάν, όπου οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια σκληρές μάχες πριν από την αποχώρηση από το Αφγανιστάν των μάχιμων μονάδων του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, ο αριθμός των αμάχων θυμάτων στο Αφγανιστάν έχει φθάσει σε νέα υψηλά το 2014, με περίπου 10.000 νεκρούς ή τραυματίες άμαχους, με το 75% των θυμάτων να είναι από επιθέσεις των Ταλιμπάν.

Η μάχιμη αποστολή του ΝΑΤΟ στη χώρα έληξε επίσημα την Κυριακή αλλά στο Αφγανιστάν θα παραμείνουν συνολικά το 2015 περίπου 17.000 ξένα στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη