«Την επόμενη των εκλογών δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει Σαμαράς»

Την Κυριακή ο λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του μπροστά σε ένα ξεκάθαρο δίλλημα: αν θα συνεχιστεί η τραγωδία που έζησε τα τελευταία χρόνια, αν θα συνεχιστεί ο δρόμος της καταστροφής και της λιτότητας ή αν…

θα υπάρξει διέξοδος, αν θα επιστρέψει δηλαδή στη χώρα μας η κανονικότητα και η δημοκρατία», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στη διακαναλική συνέντευξή του σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο. Όπως σημείωσε ακόμη, την επόμενη των εκλογών δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει ο Σαμαράς. «Θέλουμε έναν ιστορικό θρίαμβο», υπογράμμισε.

Έκανε λόγο για ένα ιστορικό ραντεβού, σημειώνοντας παράλληλα πως «επιλέξαμε στην κρίσιμη αυτή αναμέτρηση να βρεθούμε ενώπιον σας με επιχειρήματα», ενώ επιτέθηκε στους «αντιπάλους που δεν έχουν επιχειρήματα και η επικοινωνιακή τους στρατηγική ήταν αυτή του φόβου». Ο φόβος τελείωσε. Απευθυνόμαστε σε κάθε Έλληνα να ψηφίσει για την Ελλάδα, για το μέλλον και να ενώσει τη δύναμη του με τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τη μόνη ασφαλή επιλογή ότι θα τελειώσει αυτή η καταστροφική πορεία». Αναφερόμενος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις σημείωσε πως «είμαστε ένα βήμα πριν την απόλυτη πλειοψηφία, την οποία έχουμε ανάγκη όχι για να χτίσουμε και μεις μια αυτοδυναμία αλαζονείας, αλλά για να έχουμε τα χέρια μας λυμένα την επόμενη μέρα. Γιατί μας περιμένει ένας δρόμος ανηφορικός, έχουμε δεσμεύσεις απέναντι στο ελληνικό λαό που θέλουμε να υλοποιήσουμε. Ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη απαιτεί μια καθαρή εντολή που δεν θα νοθεύεται στη Βουλή από ανάγκη στήριξης στις δυνάμεις του χθες, που θα βάλουν τρικλοποδιά στον ΣΥΡΙΖΑ την επομένη των εκλογών». Με το χέρι στην καρδιά καλούμε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να δώσει δύναμη στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε και ζήτησε ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, ισχυρή εντολή. Η επόμενη μέρα θα είναι μία εντελώς διαφορετική μέρα για την πατρίδα μας. Αν ο λαός μας το πιστέψει, θα γράψουμε έναν ιστορικό θρίαμβο. Την επόμενη μέρα των εκλογών δεν υπάρχει τρόικα, δεν υπάρχει Σαμαράς και οι πολιτικές δυνάμεις που δέσμευσαν τον λαό σε μία καταστροφική πολιτική. Ο δρόμος όμως δεν θα είναι εύκολος, θα είναι ανηφορικός και δύσκολος, θα χρειαστεί κοινωνική συμμαχία και ενότητα», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας. Για εμάς αποτελεί δέσμευση ότι θα συγκρουστούμε και μέσα και έξω από τη χώρα. Στην Ευρώπη διαμορφώνεται ένα διαφορετικό κλίμα», συνέχισε για να συμπληρώσει πως «άλλη διαπραγματευτική ικανότητα έχει ο νικητής των εκλογών με ισχυρή εντολή , άλλη διαπραγματευτική εντολή έχει χωρίς αυτήν». Μας απασχολεί η παρουσία του Χαρδούβελη στο Eurogroup και γι’ αυτό άλλωστε συνομίλησε μαζί του ο Δραγασάκης», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παρουσία Χαρδούβελη στο Eurogroup.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη