Πέθανε η Θεοδώρα Στακτοπούλου, σύζυγος του δημοσιογράφου που είχε καταδικαστεί για την υπόθεση Πολκ

Κηδεύτηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο νεκροταφείο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου του Αγρινίου, η Θεοδώρα Ζησιμοπούλου – Στακτοπούλου, η οποία πέθανε από ανακοπής καρδιάς σε ηλικία ενενήντα ετών.

Η Ζησιμοπούλου ήταν χήρα…

του δημοσιογράφου Γρηγόρη Στακτόπουλου, ο οποίος είχε καταδικαστεί το 1949 σε ισόβια για συνέργια στην υπόθεση δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ, τον Μάιο του 1948, στη Θεσσαλονίκη.

Για τη δολοφονία, που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη, είχαν καταδικαστεί ερήμην εις θάνατον οι Αδάμ Μουζενίδης και Ευάγγελος Βασβανάς, γνωστά στελέχη του ΚΚΕ, και σε ισόβια κάθειρξη ο Στακτόπουλος, ο οποίος τελικά θα παραμείνει στη φυλακή δώδεκα χρόνια.

Από την αποφυλάκισή του -και κυρίως μετά τη δικτατορία- ο Στακτόπουλος επιδόθηκε σε μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα για να αποδείξει η αθωότητά του, πλην όμως η σχετική αίτησή του στον Άρειο Πάγο για αναψηλάφηση της δίκης δεν έγινε δεκτή.

Μετά τον θάνατό του, τη «σκυτάλη» πήρε η σύζυγός του, η οποία κατέθεσε τρεις αιτήσεις για επανεξέταση της υπόθεσης, που όμως απορρίφθηκαν.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη