Θρήνος σε Γαλλία και Ισραήλ

Βαρύ πένθος σε Παρίσι και Ιερουσαλήμ, όπου πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες επτά ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις τρομακτικές ημέρες που έζησε η Γαλλία την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά…

Ολάντ απέτισε επίσημο φόρο τιμής στους τρεις αστυνομικούς που σκοτώθηκαν ως «ήρωες» στις επιθέσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, χαιρετίζοντάς τους ως «σύμβολα» της Δημοκρατίας, «που πέθαναν για να μπορούμε να ζήσουμε ελεύθεροι».

Το εξώφυλλο μετά το μακελειό – Συναγερμός στη Γαλλία Σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της αστυνομίας στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος τίμησε μετά θάνατον τους τρεις αστυνομικούς -την Κλαρίσα Ζαν-Φιλίπ, τον Αχμέντ Μεραμπέ και τον Φρανκ Μπρενσολαρό – με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, πριν πλέξει το εγκώμιο προσωπικά στον καθένα τους, ενώπιον των συναδέλφων τους και των οικογενειών τους. Οι τέσσερις εβραίοι που έπεσαν νεκροί μέσα σε εβραϊκό παντοπωλείο στο Παρίσι από τα πυρά του τζιχαντιστή της οργάνωσης ISIS, ενταφιάσθηκαν σε κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ. Οι οικογένειες έθαψαν τις σορούς των Γιοχάβ Χατάμπ, Γιοχάν Κοέν, Φιλίπ Μπραχάμ και Φρανσουά-Μισέλ Σααντά, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με το ιουδαϊκό σάλι προσευχής, στο μεγάλο κοιμητήριο του Χαρ Χαμενουχότ (όρος Αναπαύσεως). Δύο χιλιάδες άνθρωποι παρέστησαν στην κηδεία των τεσσάρων θυμάτων της επίθεσης της Παρασκευής. Συντετριμμένοι συγγενείς, επίσημοι, απλοί πολίτες Γάλλοι και Ισραηλινοί. Πριν από την ταφή, οι σοροί είχαν τοποθετηθεί σε εξέδρα, μπροστά στον κόσμο, κάτω από μια τεράστια τέντα που τις προστάτευε από τον δυνατό ήλιο. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο αρχίζουν να καταλαβαίνουν την απειλή που συνιστά ο ισλαμικός εξτρεμισμός, μετά τις επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη