«Το ψηφοδέλτιο υπερασπίζεται τα πεπραγμένα της δημοκρατικής παράταξης διαχρονικά»

Ψηφοδέλτια «μάχης» χαρακτήρισε ο γραμματέας ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Χρόνης Μακρίδης τις εκλογικές λίστες της παράταξης στην Α» και στη Β» περιφέρεια Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος,…

στις δύο περιφέρειες.

Τόνισε ότι «το ψηφοδέλτιο εκπροσωπεί όλους τους γεωγραφικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους της πόλης» και ανταποκρίνεται στην ανάγκη «να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της δημοκρατικής παράταξης διαχρονικά», ώστε «να είναι η δύναμη, η χρήσιμη, την επόμενη μέρα στον τόπο μας».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη χθεσινή συγκέντρωση του ΚΙΔΗΣΟ στην πόλη, σημείωσε ότι «κάθε διάσπαση δεν είναι καλό πράγμα» και συμπλήρωσε ότι «δεν υπήρχε το πολιτικό διακύβευμα, ούτε ιδεολογικό, στο να γίνει ένα εγχείρημα έξω από το ΠΑΣΟΚ». «Δεν είναι η εποχή αυτή για προσωπικές δικαιώσεις, είναι η εποχή της ενότητας, της συνέργειας, της σύμπλευσης των δημοκρατών» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ο χώρος από το μεταρρυθμιστικό κέντρο ως την κομμουνιστογενή αριστερά θα πρέπει να έχει μια ενιαία έκφραση. Μέχρι σήμερα και σήμερα που μιλάμε, η έκφραση αυτή λέγεται ΠΑΣΟΚ και είναι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ». Συνεχίζοντας, είπε: «Να σκεφτόμαστε για το μέλλον της παράταξης …και την επόμενη μέρα θα καλέσουμε σε ένα συνέδριο, ιδεολογικό, προγραμματικό, οργανωτικό, να συμμετέχουν όλοι, προκειμένου να ξαναενώσουμε την παράταξη».

Σε ερώτηση για τις αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με τη φυσιογνωμία της συγκυβέρνησης και το ρόλο των δύο εταίρων σε αυτήν, απάντησε: Όταν δεν υπάρχει πολιτικό διακύβευμα και τη συνέργεια αυτή ο ίδιος την πρότεινε, δε μπορούμε να λέμε, ότι είμαστε παρακολούθημα της δεξιάς και του Σαμαρά. Γιατί ο ίδιος είχε προτείνει τον Ιούνιο του 2011 τη συνεργασία με τον Σαμαρά».

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ με παρεμβάσεις του «έβαλε πλάτη» να μην πωληθεί η ΕΥΑΘ και το λιμάνι, να προχωρήσει το έργο του μετρό, να μη «διαλυθεί» η ΕΛΒΟ, ενώ έφτιαξε και «τον νέο υγειονομικό χάρτη του νομού».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη