Βουλγαρία: Άοπλοι οι στρατιώτες στα σύνορα με Τουρκία

Οι Βούλγαροι στρατιώτες που αναμένεται να αναπτυχθούν στα σύνορα προκειμένου να βοηθήσουν τη συνοριακή αστυνομία στο έργο φύλαξης και την αναχαίτιση του προσφυγικού "κύματος" δεν θα φέρουν όπλα. Αυτό σημαίνει…

ότι δεν θα μπορούν να συλλαμβάνουν ανθρώπους, οι οποίοι περνούν παράνομα τα σύνορα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Σεγκά της Σόφιας.

Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθίσταται σαφές από μια τροποποίηση σε οδηγία που αφορά τη συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Άμυνας, βάσει της οποίας οι στρατιώτες που θα αναπτυχθούν στα σύνορα με την Τουρκία θα μπορούν να μεταφέρουν προσωπικό και υλικά, θα επισκευάζουν εξοπλισμό και θα εκπαιδεύουν ειδικούς.

Την ιδέα ανάπτυξης στρατιωτών στα σύνορα "έριξε" στο τραπέζι ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Βεσελίν Βούτσκοφ, καθώς δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό και εξοπλισμός προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μεγάλη ροή προσφύγων, που από τον προσεχή Μάρτιο αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης ιδέας, προειδοποιώντας ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα με μια σύμμαχη χώρα, όπως η Τουρκία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε διπλωματικό σκάνδαλο.

Αρχικά, κατά της ιδέας είχε ταχθεί και ο υπουργός Άμυνας της χώρας Νικολάι Νέντσεφ, ο οποίος δήλωσε, ωστόσο, αργότερα πως θα σταλούν 180 στρατιωτικοί στα σύνορα με την Τουρκία.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη