Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Οκλαχόμα

Μετά από οκτώ μήνες από την αναβολή της εκτέλεσης της θανατικής του ποινής, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 29 Απριλίου του 2014 ο 47χρονος θανατοποινίτης Τσαρλς Ουόρνερ εκτελέστηκε στις φυλακές της Οκλαχόμα….

Ο Ουόρνερ που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για το βιασμό και τη δολοφονία ενός βρέφους μόλις 11 μηνών κηρύχτηκε επισήμως νεκρός στις 19:28 τοπική ώρα (03:28 της Παρασκευής ώρα Ελλάδας).

Η υπόθεση της εκτέλεσης του είχε πάρει περίεργη τροπή τον περασμένο Απρίλιο καθώς ήταν προγραμματισμένο να πεθάνει με τη χορήγηση θανατηφόρου κοκτέιλ δυο ώρες μετά την εκτέλεση ενός άλλου θανατοποινίτη του Κλέιτον Λόκετ.

Ο Λόκετ εκτελέστηκε αλλά ο θάνατος του ήταν εξαιρετικά επώδυνος καθώς άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μια εξαιρετικά επώδυνη διαδικασία 43 ολόκληρα λεπτά από τη στιγμή που του έγινε η θανατηφόρος ένεση. Αιτία του απάνθρωπου τρόπου θανάτωσης του κατάδικου Λόκετ ήταν το μείγμα της ένεσης μιδαζολάμης, ενός μείγματος βαρβιτουρικών που χρησιμοποιήθηκε και επέφερε τον επώδυνο θάνατο.

Ο Τσαρλς Ουόρον έκανε αίτηση αναίρεσης της εκτέλεσης η οποία απορρίφθηκε με πέντε ψήφους κατά έναντι τεσσάρων υπέρ από το Ανώτατο Δικαστήριο της Οκλαχόμα. Εκτελέστηκε λιγότερο από μια ώρα μετά την απόρριψη της αναίρεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη