Γιατί δεν πήγε ο Σαμαράς στο Μαξίμου

Η πρώτη σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία από το μετερίζι της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, δεν είχε προλάβει καν ο Αλέξης Τσίπρας να παραλάβει, όταν ξέσπασε σφοδρή…

σύγκρουση με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά να μην παραβρεθεί στην τελετή παράδοσης παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου.

Από τη Νέα Δημοκρατία διέρρευσε ότι δεν επρόκειτο για απροθυμία του απερχόμενου πρωθυπουργού, αλλά έκαναν λόγο για προσυνεννοημένη από τους Νίκο Παππά και Θανάση Μπούρα κίνηση.

Ωστόσο, από την πλευρά της Κουμουνδούρου διέψευσαν τις διαρροές, με το Νίκο Παππά να τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι «δυστυχώς ο κύριος Σαμαράς επέλεξε να μην βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου όταν έφτασε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας». Αυτή η παράδοση έχει τηρηθεί από τους προηγούμενους πρωθυπουργός που παρέδιδαν την κυβέρνηση. Εμείς αναμέναμε να τηρηθεί και σήμερα.

Οι σχετικές διαρροές που εμπλέκουν και εμένα προσωπικά είναι απολύτως ανακριβείς και απλώς χαρακτηρίζουν τους εμπνευστές τους», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα Μαρία Σπυράκη, απαντώντας στον κ. Παππά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Οι όροι της παράδοσης – παραλαβής καθορίστηκαν επακριβώς, όπως πολύ καλά γνωρίζει ο κ. Παππάς, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι διευθυντές των γραφείων του απερχόμενου και του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού.

Αν θέλαμε βεβαίως να μιλήσουμε για το ποιος αγνόησε επιδεικτικά μια παράδοση αιώνων, απλώς υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μοναδικός Έλληνας πρωθυπουργός που ορκίστηκε απόντος του Αρχιεπισκόπου και δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο».

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, αφορμή για την άρνηση του πρωθυπουργού να παραστεί στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στάθηκε η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη