Ένας στους οκτώ Γερμανούς θα έκανε πορεία κατά του Ισλάμ

Ένας στους οκτώ Γερμανούς θα συμμετείχε σε αντιισλαμική πορεία διαμαρτυρίας αν το ραγδαία αναπτυσσόμενο κίνημα διαμαρτυρίας κατά των μουσουλμάνων την διοργάνωνε στην πόλη κατοικίας του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε…

την Πρωτοχρονιά στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.006 πολιτών από την εταιρεία Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern διαπίστωσε ότι το 13% των ερωτηθέντων θα συμμετείχαν σε αντιισλαμική πορεία διαμαρτυρίας και ότι το 29% θεωρεί πως το Ισλάμ έχει τέτοια επιρροή στην ζωή των Γερμανών ώστε να δικαιολογούνται οι πορείες.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης υπογραμμίζει την αυξανόμενη λαϊκή υποστήριξη στη Γερμανία–όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ περιλαμβανομένων της Βρετανίας και της Σουηδίας–προς κόμματα και κινήματα που εκμεταλλεύονται τις ανησυχίες των ψηφοφόρων ότι τα κόμματα εξουσίας κρατούν χαμηλούς τόνους απέναντι στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Κάποια μέλη του συντηρητικού μπλοκ της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ φοβούνται ότι οι ψηφοφόροι τους ενδεχομένως να μετακινηθούν προς το αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο επικεντρώνεται στο ζήτημα της μετανάστευσης, πολλά μέλη του οποίου υποστηρίζουν το αντιισλαμικό κίνημα διαμαρτυρίας Pegida.

Το κίνημα αυτό διοργανώνει κάθε εβδομάδα πορείες διαμαρτυρίας στη Δρέσδη, στα ανατολικά της χώρας, και στην πορεία της 22ας Δεκεμβρίου συμμετείχαν πάνω από 17.000 άτομα. Μικρές πορείες έχουν διοργανωθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η καγκελάριος Μέρκελ κάλεσε τους Γερμανούς να γυρίσουν την πλάτη στους ηγέτες του Pegida, τους οποίους αποκάλεσε ρατσιστές γεμάτους μίσος και είπε ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα πρέπει να υποδέχεται όσους φεύγουν από χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο.

Παρότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση θεωρούν υπερβολικά τα περί κινδύνου "εξισλαμισμού" της Γερμανίας, πολλοί Γερμανοί ανησυχούν για τον αριθμό των αιτούντων άσυλο–πολλοί από τη Συρία–στη χώρα τους.

Ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία ανήλθε σε περίπου 200.000 το 2014, τέσσερις φορές περισσότεροι από το 2012.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη