Εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία για διακίνηση ναρκωτικών

Δύο Σαουδάραβες οι οποίοι είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αποκεφαλίστηκαν, την πρώτη ημέρα του νέου έτους.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο Μάλικ Μπεν Σαΐντ αλ…

Σαγιαάρι, που είχε κριθεί ένοχος για διακίνηση «μεγάλης ποσότητας χασίς» κατά συρροή και καθ» υποτροπή, εκτελέστηκε στην Αλ Ιχσά, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

Εξάλλου ο Χουσέιν αλ Ντουσάρι αποκεφαλίστηκε στο Ριάντ διότι πυροβόλησε και σκότωσε έναν αστυνομικό, τον Σάλεμ αλ Καχτάνι, μέλος μιας ομάδας της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών του βασιλείου που τον κατεδίωκε για να τον συλλάβει, σύμφωνα με μια δεύτερη ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το 2014 στη Σαουδική Αραβία εκτελέστηκαν 87 πρόσωπα τα οποία είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, έναντι 78 το 2013, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία τηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο βιασμός, ο φόνος, η αποστασία (η απάρνηση του Ισλάμ), η ένοπλη ληστεία και η διακίνηση ναρκωτικών επισύρουν τη θανατική ποινή στο συντηρητικό βασίλειο, στο οποίο εφαρμόζεται μια ιδιαίτερα σκληρή εκδοχή της σαρίας, του ισλαμικού νόμου.

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη