Ιράκ: Η πτώση της τιμής του πετρελαίου δυσκολεύει τη μάχη με το Ισλαμικό Κράτος

Τους φόβους του ότι ο περιορισμός των εσόδων εξαιτίας της πτώσης των τιμών του πετρελαίου ενδέχεται να βλάψει τη στρατιωτική εκστρατεία της χώρας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, εξέφρασε ο πρωθυπουργός του Ιράκ…

Χάινταρ αλ-Αμπάντι.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο μετά την ολοκλήρωση συνόδου πολλών χωρών του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο Αμπάντι δήλωσε ότι οι συμμαχικές δυνάμεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν, παρέχοντας τη δυνατότητα στη Βαγδάτη να αναβάλει την πληρωμή πυρομαχικών και όπλων, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει στο περίπου 40% σε σχέση με το περασμένο έτος. Η οικονομία και ο προϋπολογισμός του Ιράκ βασίζεται κατά το 80% στο πετρέλαιο και αυτό έχει αποβεί καταστροφικό για τη χώρα μας», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «Δεν θέλουμε να δούμε τις προσπάθειές μας να πέφτουν στο κενό εξαιτίας φορολογικών και δημοσιονομικών προβλημάτων».

Επικριτική ήταν η αντίδραση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, σε ορισμένες από τις δηλώσεις του Αμπάντι σχετικά με τον ρυθμό των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων να στηρίξουν το Ιράκ. Διαφωνώ με τα σχόλια του πρωθυπουργού. Και θα συνεχίσω λέγοντας ότι δε νομίζω ότι είναι στο ελάχιστο χρήσιμα», δήλωσε ο Χέιγκελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Έχουμε μία συμμαχία στην οποία συμμετέχουν τουλάχιστον 60 χώρες, οι οποίες συνεργάζονται για να παράσχουν βοήθεια στο Ιράκ. Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να το λάβει σοβαρά αυτό υπόψη του».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη