«ΤΟ ΚΚΕ δεν θα δώσει ανοχή σε κυβέρνηση που ταυτίζεται με τα μονοπώλια»

Για να έχει ο λαός πραγματική ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ» τόνισε, μιλώντας στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ,…

το ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα «που είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν και αποφασισμένα να οδηγήσουν το λαό στο εκμεταλλευτήριο της πλουτοκρατίας» και επισήμανε ότι «όσοι νοιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, αγωνιστές μπορούν να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι την επομένη των εκλογών μια νέα κυβέρνηση με αυτοδυναμία, ή με συνεργασία θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, για να βαδίσει – όπως είπε – στις ίδιες ράγες της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, του χρέους που γίνεται θηλιά στο λαιμό του λαού. Προέβλεψε ότι στη νέα κυβέρνηση, που όπως όλα δέιχνουν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξήσει τα κέρδη στα μονοπώλια, την ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα στα λαϊκά στρώματα και πρόσθεσε: «Την επόμενη μέρα λοιπόν κυβέρνηση θα υπάρχει, αλλά το κρίσιμο για το λαό είναι και τι αντιπολίτευση θα υπάρχει. Αν θα υπάρχει δυναμική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση με δυνατό το ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι θέλουν το ΚΚΕ αποδυναμωμένο γιατί, όπως υπογράμμισε, «ξέρουν ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα το βρουν στο καθήκον του, στη υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και για να μην έχουν απέναντι τους αύριο μια δυναμική, λαϊκή αντιπολίτευση» και για να μπορούν να περνάνε εύκολα τους δικούς τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς». Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από πρόγραμμα εκατό ημερών το έκανε πρόγραμμα τετραετίας και σημείωσε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «αναμασούν τελευταία, περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», απορρίπτοντας κατηγορηματικά «κάθε τέτοιο ενδεχόμενο».

Είπε επίσης, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων της Ε.Ε.», σημειώνοντας ότι «δεν απελευθερώνει το λαό» από τα μνημόνια και «δεν του δίνει πίσω όσα του πήραν». Ακόμα, κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά ανοχή, για να συνεχίσει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο. «θέλει το ΚΚΕ τους αριστερούς ανθρώπους να γίνονται μόνο το άλλοθι της υποχώρησής του, της μετάλλαξής του, της κωλοτούμπας του», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε: «Το ΚΚΕ ανοχή δε θα δώσει σε καμιά κυβέρνηση, που οι στρατηγικές της επιλογές, σήμερα και σε βάθος χρόνου, ταυτίζονται με τις επιλογές των μονοπωλιακών ομίλων της Ε.Ε.».

Εξέφρασε την ανησυχία του για τις διεθνείς εξελίξεις και ειδικότερα με όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ ότι αποφεύγουν «όπως ο διάολος το λιβάνι» να μιλούν για αυτές τις εξελίξεις. «Στα πρόσφατα «τιτιβίσματα» του κ. Τσίπρα θα βρει κανείς και νέα «μαργαριτάρια» υποταγής στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που μαζί μ» εκείνα που βγήκαν πέρσι, από τα βάθη της ψυχής του, συνιστούν τον σύγχρονο ραγιαδισμό, που βέβαια καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με την ανυπότακτη στάση και ιστορία του λαϊκού μας κινήματος», επισήμανε.

Καταλήγοντας, τόνισε ότι οι κομμουνιστές και οι αριστεροί «ούτε κατά διάνοια δεν θα μπορούσαν να δώσουν λευκή επιταγή που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνησή του» και σημείωσε ότι αυτό που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι να σηκώσουμε λευκή σημαία, να παραδοθούμε, να εγκαταλείψουμε αρχές και αξίες, αγώνες και παρακαταθήκες».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη