Μητροπολίτης Άνθιμος: Θα πάρουν την περιουσία της Εκκλησίας; Δική τους είναι ή του πατέρα τους;

Στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο κήρυγμα του την Κυριακή (04/01). Είναι κρίμα, που σε περίοδο εκλογών, δεν ακούγεται τίποτα για την Πίστη και την Εκκλησία….

Το μόνο που έχει ακουστεί, και δε θα κατονομάσω, είναι από κάποια πλευρά που ειπώθηκε πως μόλις εκλεγούμε θα πάρουμε την περιουσία της Εκκλησίας. Αυτή είναι η επιδίωξή τους; Είναι σκέψη δημιουργική για το λαό μας; Και πως θα την πάρεις; Δική σου είναι ή του πατέρα σου; Και πως θα την πάρεις αφού ήδη την έχουν πάρει όλη και δεν έχει άλλη; Θέλετε να πάρετε τις εκκλησίες μας; Δε θα το καταφέρετε ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος.

Και πρόσθεσε: «Το Βυζάντιο έζησε 1.000 χρόνια. Ποια ήταν τα κεφαλαιώδη που κράτησαν έναν τέτοιο πολιτισμό; Ο ελληνισμός με την έννοια της πατρίδας και η Ορθοδοξία με την έννοια της Χριστιανικής Πίστεως. Ο,τι και να σας πουν αυτό δε θα ακυρωθεί ποτέ. Η επανάσταση μετά από 400 χρόνια της τουρκοκρατίας πως έγινε; Όπως είπε και ο Κολοκοτρώνης, με την πίστη στον Θεό και την πίστη στην Πατρίδα. Δεν άρπαξαν την περιουσία της Εκκλησίας τότε για να ελευθερωθεί η πατρίδα». Ορθόδοξη πίστη και πατρίδα Ελλάδα. Αξίες για τις οποίες αξίζει να πεθαίνουμε. Εγώ να πεθάνω αύριο κι εσείς να ζήσετε 1.000 χρόνια» επεσήμανε ο μητροπολίτης, ο οποίος έκανε λόγο και για την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Εκκλησία έχει το δικαίωμα και να προσεύχεται και να εύχεται, και να επιθυμεί, και να συμβουλεύει να πάνε όλα καλά και ευλογημένα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι βαλκανικές χώρες όπως Βουλγαρία, Ρουμανία σε λίγο τα Σκόπια, ότι όλα αυτά τα κράτη θα είναι στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ελλάδα δε θα είναι. Αυτό το θέμα είναι εθνικό, υπάρξεως, ιστορίας. Είναι δυνατόν να είμαστε έξω εμείς;

Να κάνουμε προσευχή ώστε να μείνουμε μαζί με τα υπόλοιπα κράτη στον ευρωπαϊκό χώρο, γιατί αλλιώς… δεν ξέρω κι εγώ τι μπορεί να συμβεί. Θα μείνουμε στην Ευρώπη, γιατί αυτό θέλει ο λαός, ανεξαρτήτως του κόμματος που θα κυβερνήσει».

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη