Οι αρχές θα εξετάσουν το πρόγραμμα της Air Asia

Το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας θα ξεκινήσει να εξετάζει όλα τα προγράμματα πτήσης της εταιρείας AirAsia από τη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος στο πλαίσιο της έρευνας για τα αίτια της συντριβής…

ενός αεροπλάνου της εταιρείας με 162 επιβαίνοντες την προηγούμενη Κυριακή. Θα εξετάσουμε όλα τα προγράμματα πτήσης της AirAsia», δήλωσε ο Ντζόκο Μουρατμόντζο γενικός διευθυντής αεροπλοΐας του υπουργείου Μεταφορών. «Ελπίζουμε να ξεκινήσουμε την επόμενη Δευτέρα. Δεν θα επικεντρωθούμε στις άδειες, μόνο στα προγράμματα», πρόσθεσε. Είναι πιθανό να ανακληθεί η άδεια (λειτουργίας) της AirAsia στην Ινδονησία», επεσήμανε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι απλώς μια πιθανότητα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Σούνου Ουιντιατμόκο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η AirAsia θα συνεργαστεί με την έρευνα της κυβέρνησης, όμως αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Παράλληλα χθες Παρασκευή το υπουργείο Μεταφορών ανέστειλε προσωρινά τις πτήσεις της εταιρείας από τη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη, διότι παραβίασε την άδειά της, η οποία της επιτρέπει να κάνει το δρομολόγιο αυτό τέσσερις ημέρες την εβδομάδα αλλά όχι την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία σημειώθηκε το δυστύχημα. Θα ερευνήσουμε επίσης την πλευρά που έδωσε άδεια στην AirAsia να πετάξει την ημέρα εκείνη», υπογράμμισε ο Μουρατμόντζο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Via

Thermo-portal.gr
banner ads             -->
Νεότερη Παλαιότερη